sourze.se
Artikelbild

Megakillen blir superkändis

Det ödmjuka mot det självupptagna, men framförallt en hejdlös drift med idolprogrammen.

Författare: Martin Olczak & Anna Sandler
Titel: Megakillen blir superkändis
Förlag: Rabén & Sjögren
Utgivning: Sommaren 2010Melker Jonsson är en helt vanlig kille som bor med sin vanliga syster Molly i en vanlig familj i en småstad vilken som helst. Men Melker har en hemlighet. När någon behöver hjälp förvandlas han till superhjälte.

Krille Knutsson är den lilla stadens bråkstake som mest tänker på sig själv och på att bli tv-kändis. När teveprogrammet "Vem vill bli en kändis?" kommer till torget i Småtorp står Krille först i folksamlingen. Han vill vinna tävlingen och vara med i direktsändning nästa lördag.

Många provar lyckan. Det är gräddtårtor i form av snögubbar, flickor som står på händer och blåser tuggummibubblor och katter som jamar Blinka lilla stjärna. När trädgårdsmästare Harald Ståhl gör ett skägg av riktiga bin är katastrofen ett faktum.

"Megakillen blir superkändis" är en i många avseenden traditionellt välskriven historia om det ödmjuka mot det självupptagna. Men den är också en hejdlös drift med reklamkanalernas hysteriska idolprogram.

Författarparet Olczak och Sandler har skrivit sju böcker om Megakillen vid det här laget. Olczak skriver serietidningar och dataspel också och Sandler har gått på konstskola och skrivit bilderboken "Naken om baken". Båda är födda 1973. Böckerna om Megakillen vänder sig till lite äldre barn, från 6 år och uppåt.


Om författaren

Författare:
Stefan Whilde

Om artikeln

Publicerad: 07 aug 2010 08:13

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: