sourze.se

MP stöttar krav på ersättning för vanvårdade

Miljöpartiet kommer att ta upp frågan om ekonomisk kompensation för gruppen vanvårdade. Detta framkom vid ett samtal i Almedalen. Nu återstår bara för socialdemokraterna att säga sitt.

Maria Wetterstrand ställer upp bakom Peter Eriksson på att gruppen som vanvårdats i den sociala barnavården skall ha ekonomisk kompensation. Maria Wetterstrand säger också att upprättelsen för gruppen är viktig då samhället måste kunna erkänna sina begångna misstag.

I det här läget står V och MP för ekonomisk kompensation, med socialdemokraterna fortfarande inte uttalat sig. Ylva Johansson, socialpolitisk talesman för socialdemokraterna sa vid ett kort samtal att det troligtvis inte kan förväntas något innan valet.

För gruppen vanvårdade skulle det vara en bit på väg att få åtminstone ett mindre löfte från Mona Sahlin, även om uppriktigt lovat att ställa upp i upprättelsen.

I Almedalen jagar jag vidare för att också höra de borgliga gruppernas synpunkter, men hit tills är det bara Folkpartiet som öppet tagit ställning för upprättelsen. Kommer en Alliansregering att stötta ev krav på ekonomisk kompensation.


Om författaren

Författare:
Anne Skåner

Om artikeln

Publicerad: 08 jul 2010 12:51

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: