sourze.se
Artikelbild

Gör en cykelutflykt till Restaurang Stensjön

Detta är riktig liten pärla till restaurang, inbäddad i ett stycke vacker natur. Vi hittade den då vi var ute och cyklade en dag.

Vackert belägen precis vid vattnet ligger Restaurang Stensjön. Här kan man sitta på den stora uteserveringen eller den inglasade verandan och titta ut över sjön, samtidigt som man avnjuter något gott från menyn. Gunnebo slott ligger alldeles i närheten och även en badplats, samt fina promenadstråk.

Det finns massa olika pizzor att välja mellan och jag beställer in en kebabpizza. Det går snabbt att få in maten, en stor väldoftande pizza med spröd tunn och fin botten och väl tilltagen sallad. Den har mycket fyllning och smakar gott.

Vi sitter på mjuka skinnstolar och personalen tittar till oss snabbt och frågar om det smakar bra, det är en vänlig stämning. Restaurangen är vackert beläget i vassen invid strandkanten med en fantastisk rogivande utsikt. Vill man inte titta ut finns inåt i lokalen en projektorduk som det för tillfället visas fotboll på.

Jag uppskattar utsikten och att inte ljudet från tv:n stör. Krogen har fullständiga rättigheter och en meny med stort utbud av 25 pastarätter samt kött och fisk utöver de 46 pizzavarianterna.

Bor du i Göteborg eller här omkring är detta en fin cykelutflykt. Ta dig till Mölndal först, sedan över motorvägen, rakt fram förbi Kvarnbyn, fortsätt jobba upp en aptit uppför den tunga backen strax efter toppen över tågrälsen på vänster sida. Följ ån till höger, vackra Stensjön uppenbarar sig och här är det bra att ha en kamera att ta fram.

På andra sidan av sjön, den är ganska liten ligger ett litet gult trähus som inhyser Stensjöns Restaurang & Pizzeria.


Om författaren

Författare:
Bente Wikman

Om artikeln

Publicerad: 28 jun 2010 09:09

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: