sourze.se

Nu är Mona Sahlin rökt!

Fredrik Reinfeldt och Jimmie Åkesson blir snart snart det nya tandemparet i svensk politik. Reinfeldt trampar på och Åkesson styr.

Det står helt klart att påståendet om att den svenska väljarkåren är lättrörlig, är en myt. Redan för 150 år sen skrev Karl Marx: "Alla revolutioner har hittills bara bevisat en sak, nämligen att mycket låter sig förändras, bara inte människorna". Här har vi sen urminnes tider bara haft manliga statsministrar, ja, 33 stycken på raken sen 1876. Och det har gått mycket bra hittills, så varför ändra på ett vinnande koncept? De som är mest entusiastiska över dessa män är förstås kvinnorna. Nu har Mona Sahlin dykt upp som statsministerkandidat. Men de flesta kvinnor känner bara avundsjuka för henne, så därför röstar de hellre på en man. Hos Sverigedemokraterna kryllar det av män på listorna, men massor av kvinnor röstar på partiet.

En annan myt här i landet är att svenskarna skulle vara speciellt miljövänliga. Det är de inte alls. Det enda de är intresserade av är tjockleken på plånboken. Om en sak är extra billig men skadlig för miljön så köper man den i 99 fall av 100. Så att miljön skulle vara valets stora vinnare stämmer inte alls. Miljöpartiet är redan på nedgång.

De rödgröna har börjat argumentera att klyftorna i samhället ökar med en borgerlig regering. Men det argumentet biter inte längre på det svenska folket. Folk i gemen vill att det ska finnas klyftor. Det är som i fotbollen. Det måste finnas lag som befinner sig i botten, i träsket och som måste flyttas ner till en lägre division. Det finns alltid folk i träskmarkerna, folk som dekar ner sig. Men man har bara en sak att göra, nämligen att följa regeringens goda råd att sluta grogga och gå till arbetsförmedlingen och sen börja jobba. Så enkelt är det, åtminstone enligt alliansen.

Med Jimmie Åkesson och Fredrik Reinfeldt vid makten så kommer svensk politik att bli mycket intressant och spännande. Vi har god chans att komma upp ur ankdammen. Men det kommer att bli bråk hela tiden och det är precis vad vi behöver. Den här instängdheten i det svenska samhället känns oerhört tryckande.


Om författaren

Författare:
Lennart Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 14 jun 2010 09:04

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: