sourze.se

Människor med självkänsla bjuder inte ut sig

Jag tänkte snacka med er om självkänsla. Det är nämligen något som ganska många borde förbättra.

Vad är det som gör att vissa har så låg självkänsla att man kan spela med dem som pjäser på ett schackbräde? Ni vet hur jag menar va? Man börjar med att plantera en idé, något som kommer att göra en person lite smått manisk, sen väntar man bara. Visar personen tecken på att inte bry sig om idén som man har planterat, då matar man på lite.

Sådär gör mer eller mindre alla människor. Många kvinnor gör detta med hjälp av sin sexualitet, ni vet hur det funkar. Nästan alla kvinnor har vid något tillfälle i sitt liv flörtat till sig något, knullat lite extra med sin man för att få som de vill och så vidare. Blinkat lite extra åt chefen, flörtat lite med en kille för att bli bjuden på en drink för att sen bara gå där ifrån eller spelat svaga och tagit till tårar för att få sin vilja igenom. Ni fattar precis vad jag menar. Ni som förnekar det är väl kanske för fula för att kunna leka med er sexualitet?

Män gör samma sak, i omvänd form – vi köper växter, vi bjuder på middag, bio, dricka och köper annat skräp som i sin tur får kvinnor att göra som vi vill.

För att komma till saken, det finns en del människor som går på detta. En del människor gör det inte. Enligt mig så har det med självkänsla att göra. En människa med bra självkänsla behöver inte bjuda ut sig för att få det den vill ha. En människa med bra självkänsla tar inte emot gratis drinkar, vi alla vet att de inte är så "gratis" när det väl kommer till kritan. Män som köper dyra presenter är män som inte tror på sig själva, lika väl som att kvinnor som erbjuder sex för att få som de vill är kvinnor som inte tror sig ha mer att erbjuda.

Men varför blir det då så? Varför är vissa självsäkra, självständiga, gör rätt för sig, medan andra tar den lätta vägen? Det är som med bloggar, den som har en hög självkänsla tar inte åt sig av vad andra tycker och tänker. Den som har en bra självbild behöver inte andras medhåll för att veta vem han/hon är. Den som är trygg med sig själv mår inte dåligt för att andra inte ger positiv feedback.

Med det sagt så säger jag inte att det är fel att knulla, eller att köpa dyra saker åt någon, men man ska kanske tänka på varför man gör det.


Om författaren

Författare:
Incendio

Om artikeln

Publicerad: 14 jun 2010 10:15

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: