sourze.se

Konsten att provocera med stil

"Provocera" är ett ord som har blivit ganska hett. Så fort någon kommer med en åsikt som inte uppskattas av andra så får man direkt höra: "du gör det enbart för att provocera".

Men vad är det man gör när man provocerar någon? Enligt mig så är det ett riktigt fint sätt att väcka folks känslor. När bloggare/skribenter provocerar så väcker dom känslor hos läsaren. Vissa människor känner sig träffade, vissa berörs inte alls. Konsten med att provocera är just att få människor att känna så mycket så att dom inte kan hålla tillbaka sina känslor. Detta brukar sluta med att läsaren känner ett starkt behov av att motbevisa skribenten. Vissa människor gör det med stil, andra väljer att försöka kränka, sänka, förolämpa eller ta till könsord mot skribenten.

Det som jag tycker är det mest spännande med att provocera är just att en del människor tar åt sig så mycket att dom inte kan hålla tillbaka känslorna. Jag ska såklart inte sticka under stol med att jag själv har känt mig otroligt provocerad av saker jag har läst. Det är just exakt därför som jag älskar att väcka dessa känslor hos andra, att få dom att känna ett så starkt behov av att uttrycka sina känslor så dom inte kan motstå att göra det.

När man känner sig provocerad så kan man inte skylla på något annat än att skribenten har traskat över ett par ömma tår. Vad exakt det är som är som utlöser känslan vet man troligen inte alla gånger, det bara sätts igång. Men det är väl just det som är charmen med att provocera? Vem hade varit intresserad av Katrin Zytomierska om det inte vore för att hon kan provocera fram känslor hos nästan varje människa som läser henne? Vissa gillar det och ser en humor i det, andra tar åt sig så otroligt mycket att dom inte vet var dom ska ta vägen. Men en sak är säker, mission completed!

Konsten att kunna provocera borde man hylla, inte försöka sänka. Vissa människor måste bara lära sig att ha lite mer självdistans. Sen kan jag också meddela att den som provocerar måste lära sig att tåla att andra troligen kommer att skriva saker tillbaka som man själv kanske inte kommer att uppskatta. Man ska inte ge sig in i lekar som man inte tål.


Om författaren

Författare:
Incendio

Om artikeln

Publicerad: 25 maj 2010 10:49

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: