sourze.se

Jimmie Åkessons dubbla budskap om invandring

Sverigedemokraterna säger att de vill begränsa invandringen till Sverige, men i samtal med två kristna irakier säger Jimmie Åkesson att han vill öka den kristna invandringen till Sverige.På You Tube finner du detta videoinslag med rubriken "Jimmie Åkesson vill ha STOR invandring från Mellanöstern". Här pratar Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson med två kristna irakier. Han säger till dom bland annat att han inte har "något emot en ganska stor kristen invandring". Exakt vad han menar med en "stor invandring" framgår inte.

I videoinslaget säger Jimmie Åkesson om Sveriges mottagning av kristna irakier att "vi kan ta vårt ansvar där nere, naturligtvis". Sverige är det land i västvärlden som har tagit emot flest irakier, men tydligen anser Jimmie Åkesson att det inte är tillräckligt. Han låter inte som en sverigedemokrat. Han låter mer som en representant för något av de sju riksdagspartierna.

Vidare i videoinslaget säger Jimmie Åkesson att "som kristen kan man anpassa sig till det svenska samhället. Man kan assimilera sig på ett helt annat sätt. Jag tror inte det kommer att bli några större problem". Här generaliserar Jimmie Åkesson. Det är inte alltid som kristna immigranter har anpassat sig och skött sig. År 2005 var det syrianska/kaldeiska gäng som besköt polishuset i Södertälje efter kravallerna i den invandrartäta stadsdelen Ronna. De var inte muslimer. Upprinnelsen till kravallerna var att en svensk flicka sade ifrån när ett gäng kallade henne hora.

Jimmie Åkessons uttalanden på You Tube visar att han ger dubbla budskap i invandringspolitiken. I den offentliga debatten förespråkar han en restriktiv invandringspolitik, men till de två kristna irakierna förespråkar han en generös invandringspolitik. Detta inger inget förtroende. Nästa gång Jimmie Åkesson går ut i massmedia och säger att Sverigedemokraterna vill begränsa invandringen till Sverige så kan jag inte lita på honom. Jag är förvånad, arg och besviken på hans uttalanden på You Tube.


Om författaren

Författare:
Paul Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 11 maj 2010 11:18

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: