sourze.se

Dags att ta övergrepp mot minderåriga på allvar

"Sammanlagt en vecka har jag suttit i Göteborg och hungerstrejkat för att jag inte bara vill vara en i mängden som stilla ser på när övergrepp mot minderåriga sker."

Sommaren kommer och allt förändras. Även våra barns beteenden, på gott och ont. Redan på 90-talet så började mitt intresse på allvar att få fäste i mitt inre, vad gäller sexualitet kontra perversa lustar. Satt och ströläste då jag fann en artikel som fick mig att "flippa ut" och där stod det att en man tilltvingat sig till två fullbordade samlag med en 7-årig flicka. Åklagaren rubricerade detta som våldtäkt men advokaten bestred detta för sin klients räkning och gick med på att våldsmannen erkände "sexuellt utnyttjande av minderårig"!

Detta dömdes han till med motiveringen: "Mannen hade inte lagt sin kroppstyngd över flickan och då kunde man inte bekräfta att det var något våld"! Ja, ni läste rätt.

Många "sjuka" motiveringar har sedan dess fått se dagens ljus. Ett av de grövsta är ändock brottsrubriceringen, "Våldtäkt av NORMAL-graden"! Vad är normalt när man med våld eller hot om våld, tilltvingar sig sex, där offret är maktlös och förtryckt?

I de flesta fall så skall man skydda gärningsmännen medan dess offer får utstå ytterligare en mental våldtäkt i rätten, där frågeställningar förs fram om huruvida offret varit den påstridige eller inte och ifall hennes klädsmak skickade signaler, att här är det minsann fritt fram att nafsa, tafsa och "knulla" skiten ur mig! Hur är man funtad när man genom tvång försöker tillfredsställa sig själv på bekostnad av en människa?

Sammanlagt en vecka har jag suttit i Göteborg och hungerstrejkat för att jag inte bara vill vara en i mängden som stilla ser på när dessa övergrepp sker. Och kanske ser man en ljusning, att det kan bli en ändring i framtiden med den kunskap man samlat på sig under alla dessa år.


Våldtäkt mot barn

För våldtäkt mot barn döms den som har samlag med ett barn UNDER 15 år eller som med ett sådant barn genomför en annan allvarligt kränkande sexuell handling, även om våld eller hot inte har använts.

Denna samhällsnyttiga information bör framföras i skolorna där många elever fått en helt skev bild av sexualdebuten. Typ tv-program där det värsta förnedringsexemplet ändå måste vara Jerry Springer show eller halvnakna brudar, dyngraka som kör sina race med putande och fladdrande läppar, om man säger så!

Det är dags att ta detta på allvar. Hur många föräldrar frågar sin sons flickvän, hur gammal hon är? För att föräldrarna skall känna sig trygga så borde det redan vid presentationen vara en självklarhet att man visar legitimation eller något annat som styrker ens ålder. Alla borde slippa den sorg som drabbar en familj där sonen blir anmäld för våldtäkt, bara för att han inte har kunnat kontrollera sina hormoner.


Källa: "En ny sexualbrottslagstiftning", Justitiedepartementet april 2005.


Om författaren

Författare:
Peter Brych

Om artikeln

Publicerad: 10 maj 2010 11:36

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: