sourze.se

Politiker har hellre fel tillsammans än rätt i ensamhet

Det politiska etablissemanget har kommit överens. Varje misstanke är tabu. Svenska politiker vågar inte ta in några som helst skrämmande fakta.

Terrordåden den 11 september 2001 utfördes av 19 muslimer. Basta! Det får inte vara på annat sätt. Detta är så känsligt att inte minsta fråga får ställas. Antydan om tvivel angående 9/11-utredningens tekniska och juridiska kvalitet avvisas på ett sätt som visar att Sveriges folkvalda är skrämda till tyst lydnad. I USA talar man sanning. Så är det bara. I synnerhet ljugs det inte i Vita Huset. Det politiska etablissemanget har kommit överens. Varje misstanke är tabu. Svenska politiker vågar inte ta in några som helst skrämmande fakta. Varför bry sig om sanning när man kan förlora den välbetalda platsen i Sveriges riksdag? Vem vill riskera ett trevligt jobb och kanske hälsan, för en fråga där man uppnått fullständig konsensus om att fakta skall begravas i tystnad?

Trots att man väl vet att historien vimlar av konspirationer – allt ifrån Caesars dagar och framåt – så har man plötsligt hamnat i den ljusblå oskuldsfullhetens himmel. Visst vet man att stora delar av Stockholms adel planerade mordet på Gustav III. Och man vet så väl att det var sammansvurna israeler som lönnmördade Folke Bernadotte. Men det var på den tid då det förekom konspirationer. Förr fanns det onda och ohederliga människor, men inte nu längre. Om några, som inte förstår sig på den moderna politikens finesser, ändå ställer envisa frågor, så rusar vakthundarna fram. Tack vare medias klarsyn avslöjas löjliga konspirationsteoretiker. Myndiga män hånar vetande för fantasi, fast man själva är helt renons på fakta. Och svenska riksdagsmän värnar sin naiva okunskap. Omvänd moral gäller. Hellre fel tillsammans än rätt i ensamhet.

Men vad händer den dag det visar sig att det som funnits i tusentals år fortfarande finns? Den dag man upptäcker att de mäktigas makthunger är densamma, trots alla tal om demokrati och människors lika värde?

Vad tror du svenska politiker; kan det ännu finnas odemokratiska makthavare som inte skyr några medel i sin strävan efter ännu mer makt? Kan dessa människor tänkas gå samman med likasinnade? Är det möjligt att man underskattar människors ondska och begär efter makt? Om du svarar ja på frågorna – är det otroligt att detta gäller för USA? Är det uteslutet att det gäller händelserna kring den 11 september 2001?

Eftersom världens starkaste luftförsvar fallerar just denna dag, kan två trafikflygplan helt rasera tre enorma skyskrapor. Ett tredje trafikflyg slår med sin aluminiumnos hål genom sex specialarmerade betongväggar i Pentagon. USA:s ledning fastställer redan inom ett par dygn, att 19 unga muslimska män på uppdrag av Usama Bin Ladin, utan något som helst bistånd inom landets gränser, bär hela skulden. Händelserna har fått oöverskådligt stora konsekvenser för hela västvärlden och hela mellersta östern. Sverige deltar i ett krig på grund av dem. Varför skall svenska folket utan vidare acceptera detta som sanning, när inte ens FBI stöder påståendet att Usama Bin Ladin har med 9/11 att göra?

Jag anser att svenska politiker sviker sina uppdragsgivare – det svenska folket – när man helt utan ifrågasättande sväljer 9/11-kommisionens utredning. Varför denna blinda tro på den som har mest vapen? Sverige är ingen lydstat till USA. Jag vill att mitt land skall företrädas av vuxna och självständiga politiker som vågar använda sina ögon. Jag känner en allt intensivare motvilja inför rädda ledare som ängsligt gömmer sig bakom varandra, men modigt pekar finger i flock mot den som vågar fråga. Vem av er bryr sig om sanning? Finns hos er någon med civilkurage?


Om författaren

Författare:
Dag Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 21 apr 2010 09:46

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: