sourze.se
Artikelbild

Bert Karlsson är gravid!

En gång i livet, i alla fall en gång i livet vill man vara först med att veta något.

Ja, med den här rubriken så har jag nog fått min önskan uppfylld, att en gång få vara först med att veta eller räkna ut något. Att en gång i livet få sätta en rubrik som får folk att gapa.

Då kan man ju inte bara hitta på en rubrik, det måste i alla fall finnas en gnutta trovärdighet i den, en möjlighet till att den är sann. Rubriken är något som man måste ta ansvar för och som kan ändra en texts hela betydelse.

Man ser tyvärr ofta på löpsedlar hur detta inte uppmärksammas av kvällstidningar, utan man skriver korta, vilseledande rubriker som får människor att köpa lösnummer.

Själv distanserar jag mig vanligtvis från dylikt beteende och ska förklara mitt handlande i detta fall.

Halvliggandes vid TV:n i fredags kväll, äntligen ledig hela helgen och så pass avslappnad i min liggfåtölj att inte ens de mest fantastiska nyheterna eller händelserna som kanaliseras ut till mig hade fått mig att reagera.

Jag råkar ha på programmet "Talang" där Bert Karlsson är en av tre domare. Lite småleende ser jag på och förväntar mig ett hårdkokt och hjärtlöst beteende, som man kan vänta sig av Sveriges genom tiderna ärligaste talangscout. Aldrig har väl Bert Karlsson varit ens diplomatisk i sina bedömningar, tycker Bert Karlsson att du suger så får du minsann veta det om du frågar, det vet vi i detta landet, och den som frågar får faktiskt själv skylla sig själv om svaret är hårt.

"Lite skadeglädje kan jag nog kosta på mig trots min trötthet" tänker jag, lutar mig lugnt tillbaka och anser mig veta ungefär vad som komma ska.

Till min stora förvåning – så vida pass att jag mot slutet av programmet sitter rakt upp i fåtöljen, och det ska minsann mycket till en fredagskväll – bevittnar jag hur Bert Karlsson berörs till tårar inte en, inte två, utan tre gånger av olika tävlande. Jo, ni läste faktiskt rätt!

Först funderade jag på om jag kanske ändå borde läst vilka biverkningar min nya medicin kan ge, för hur troligt är väl detta ändå, var det en hallucination? Det finns bara ett sätt att få veta svaret. Min fru som står och lagar mat i köket tittar lite konstigt på mig och säger "Har du ont i magen eller varför sitter du så konstigt?" "Du kommer inte att tro detta men Bert Karlsson har rörts till tårar tre gånger i det program jag tittar på" svarar jag. Min fru tittar på mig från köket och säger "Det enda som skulle kunna få Bert Karlsson att röras till tårar skulle vara att han hade kraftiga hormonrubbningar som under en graviditet det vet du lika väl som jag!"

Med ens inser jag hur rätt min fru måste ha. Givetvis! Om jag måste gissa mellan att Bert Karlsson blivit antingen berörd eller gravid, ja, då skulle jag och säkert de flesta i Sverige tippa på graviditet. Hon är klok min fru, så klok att hon gifte sig med mig, och detta gör att jag kan borga för min fantastiska rubrik, absolut.


Om författaren

Författare:
Angus Liddell

Om artikeln

Publicerad: 12 apr 2010 09:36

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: