sourze.se

Beatrice Ask vill hänga ut misstänkta sexköpare

"Vi kan inte ha en justitieminister som vill straffa folk innan det ens skett en rättslig prövning."

"Sverige ska vara ett tryggt land att leva i för alla, oavsett vem man är eller var man bor. Brottsbekämpningen ska ske ur ett brett och nära medborgarperspektiv. Civilrätten ska vara enkel, tydlig och förutsebar. Människor ska känna att rättsväsendet finns nära dem och finns till för dem, att lagar och regler är rimliga och relevanta och att rättsväsendet fungerar effektivt och rättssäkert."


Dessa ord kommer från Beatrice Ask, vår justitieminister, som igår uttalat sig om att de delgivningsbrev som polisen skickar till människor som misstänks för sexköp borde skickas i färgade kuvert, så att omgivningen får veta vad de är misstänkta för. Vår justitieminister säger alltså att vi ska dömas och pekas ut innan vi ens är dömda för ett eventuellt brott.

Vi kan inte ha en justitieminister som vill straffa folk innan det ens skett en rättslig prövning.


Om författaren

Författare:
Angus Liddell

Om artikeln

Publicerad: 21 mar 2010 15:42

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: