sourze.se

Avgå Beatrice Ask!

"Varken Sverige eller Moderaterna har råd med en justitieminister som vill gå så långt i jakten på misstänkta sexköpare att grundläggande rättsprinciper åsidosätts."

På ett seminarium om prostitution sa Beatrice Ask att omgivningen bör informeras om en man misstänks för att köpa sex. ”Jag skulle kunna tänka mig att ha väldigt grälla färger på kuvertet och skicka hem till folk som är misstänkta för detta”, sade Ask till TT.

Utpekandet är tänkt att fungera som ett straff i sig. Beatrice Ask själv talar om att det antagligen skulle vara mer avskräckande än fängelsestraff. Men varken Sverige eller Moderaterna har råd med en justitieminister som vill gå så långt i jakten på misstänkta sexköpare att grundläggande rättsprinciper åsidosätts.

Sexköp är onekligen ett samhällsproblem, men den viktiga principen att man ska anses vara oskyldig så länge motsatsen har bevisats, är en oantastlig hörnpelare som hela vårt rättssystem vilar på.

Jag hade haft en större förståelse om Ask hade lagt fram förslaget i en stressad intervju, eller om hon yrvaket hade svarat på morgonekots frågor, då hade det varit en groda, en tankevurpa och inget annat, men att på ett seminarium, med gott om tid för eftertanke, visa ett sådant förakt för rättvisans grunder är en skandal. Sveriges justitieminister ska veta bättre.

Avgå Beatrice Ask!


Om författaren

Författare:
George DeBaly

Om artikeln

Publicerad: 21 mar 2010 13:19

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: