sourze.se

Att polisanmäla är det värsta jag gjort

För elva år sedan gjorde jag en polisanmälan. Jag hade bevis och gjorde enligt polisen en av de bästa anmälningar de hade varit med om. Jag hade dokumenterade skador med intyg från tre rättsläkare. Men hjälpapparaten har floppat totalt.

Jag har sedan fått komma till psykologer, läkare och kuratorer som bara vill veta allt om min gärningsman och om våldet. Jag sa att jag ville prata om hur jag skulle ta mig vidare, men de sa att det inte gick utan att jag skulle få lida för evigt! Men någon sjukskrivning fick jag inte på flera år, trots att jag knappt kunde gå, äta eller behålla föda och trots att jag hade så ont att varje rörelse kändes som 100 000 000 000 svärdstick. Samtidigt så skulle jag resa på mig och försörja mig själv, och dessutom skulle jag hjälpa alla att förstå mitt helvete!

När jag anmälde landstinget för hur de behandlat mig inom två år, då hade jag inte underlag och myndigheterna hjälpte mig inte att få bevis trots offentlighetsprinciper och lagtexter. När bevisen kom, långt efter anmälans bäst före-datum hade utgått, då fick jag bekräftat att jag hade talat sanning. Det gör mig så arg! Trots detta ska de behålla min anmälan. Jag tycker de borde söka vård för sina problem! Min respekt är borta!

Det skulle ta åtta år och en polisanmälan för att få komma till specialister. Det var först då jag orkade göra något på allvar. På två timmar fick jag hjälp! När jag var vänlig fick jag ingen hjälp alls. Det tog mig tre år med specialisthjälp att komma tillbaka till arbetslivet efter något som primärvårdens akademiker sa var omöjligt, bara för att de inte klarade av det trots sin utbildning och mångåriga erfarenheter av brottsoffer. I min verklighet är de puckade idioter som inte kan höra eller använda sin inlevelseförmåga eller fantasi. De kan citera teorier skapade av andra idioter, men min verklighet klarar de inte av att hantera. Istället brakar de ihop och gallskriker "BRA VÅRD!"

Sedan skickade jag in min anmälan till ett försäkringsbolag. Det är fyra anmälningar med fem olika brottsrubriker. Jag fick det lägsta möjliga skadeståndet för två av dem. Ingen myndighet eller ansvarig för ärendet ingriper, de skiter i det! Inte ens min advokat bryr sig! De är fjompar som ska ha djävligt mycket betalt för ingenting!

Jag är så arg på detta samhälle att jag börjar känna att min gärningsman är den minst onda av alla! Det är bara två personer på hela tiden som har sagt saker som har fått mig att må bra! Resten har kränkt mig eller velat ha något av mig. Jag vägrar rösta på något parti – jag ska rösta men BLANKT! Det finns inget parti som arbetar för mina rättigheter! Jag köper inga tidningar för de fokuserar bara på våld! Jag ser inte på nyheter eller Golnytt Efterlyst, för de har bara samma intresse som alla andra.

Tänk om jag skulle vägra begära något skadestånd på min gärningsman, då vore min anmälan inte godkänd! Då skulle alla dessa akademiska jurister få sig en känga! Då anmälan var aktuellt så var den på allas läppar och en nyhet som skrevs om i alla stora tidningar och visades på alla program världen över! I dag är den inte värd ett skit för att min gärningsman inte är fast. Jag känner mig allt annat än värdefull!

Jag har ofta blivit kränkt för att jag gjort en anmälan. Skulden läggs på mig. Men vad tror folk? Att jag står nere vid horkvarteren med en skylt där det står ”Våldta mig SNÄLLA!” Som om det vore mitt fel, som många människor säger, som om jag valde att bli våldtagen. Men jag sa nej, och det är jag stolt över, och jag är stolt över att jag anmälde! Jag är stolt över att jag räddade andra från att drabbas men som tack har jag bara fått utstå kränkningar. Jag tycker samhället borde tacka brottsoffer för att de anmäler istället för att kränka dem!

Jag ångrar min anmälan. Jag har blivit utnyttjad av folk som ljugit för att få synas och höras! Men MIN röst har inget värde, min anmälan får ingen respekt och min situation förstår ingen! Jag vägrar vara här! Jag vill leva ett annat liv men på grund av lata myndigheter som gör noll så tvingas jag vara kvar i detta Status qou. Elva år har redan gått och ingen rättegång så långt ögat ser. Det ska jag acceptera!? För att de ansvariga inte lyfter ett finger, för det är för jobbigt för dem? Jag tycker att de är oförskämda och borskämda och jag accepterar inte detta! Aldrig!

Att anmäla detta brott är det värsta jag har gjort. Det har förstört hela mitt liv.


Om författaren

Författare:
Perla L

Om artikeln

Publicerad: 09 mar 2010 11:41

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: