sourze.se

Neteller – webbanken som hängt med

"Jag öppnade konto hos många olika aktörer. Det fanns PayPal förstås, en av de största, det fanns StormPay, AlertPay, Moneybookers, Ecocard och fler som genom åren har ramlat ned i Internets stora hål av glömska – och så fanns det Neteller."

Jag tänkte börja min artikelbana på Sourze genom att skriva om något som har stor betydelse för alla som använder Internet som ett verktyg för att underlätta det vardagliga livet, till exempel genom att köpa alla sorters varor, genom att ha ett lättåtkomligt men säkert bankkonto på webben, genom att använda både ett virtuellt bankkort och ett bankkort som finns i plånboken, och så vidare.

Det är nu ganska många år som jag befunnit mig i den värld som är spegelvärlden till irl, det "riktiga" livet. Varför ta bilen och åka runt till affärer med åtföljande bensinkostnader – när all världens handel låg öppen rakt framför mina ögon, på en skärm, i min egen bekväma datahörna? På något sätt började mina shoppingutflykter och bankärenden i en kall bil med timmar till stora staden att kännas extremt torftiga och out of date. Ganska snart insåg jag att jag behövde ett verktyg för underlättande av allt det som webben kunde användas till, med åtföljande av den allra största säkerhet, naturligtvis.

Det fanns ganska många webprocessorer att välja på, och genom åren provade jag dem alla. Jag har som sagt befunnit mig länge i den virtuella världen, och under åren så har vissa siter visat sig hålla måttet och motsvarat alla de krav som jag uppsatt för en hållbar relation, istället för att, som vissa andra, försvinna i Internets stora glömskehål. En site som stannar kvar som favorit i åratal, som används så gott som dagligen, som tillhör ett garde som fastnat hos ett nätproffs som ett nyttigt verktyg – det är en site som är inarbetad och genom många erfarenheter utarbetad till att motsvara sina kunders höga krav på kvalitet. Det är det enda sättet för en site, vad det än må vara för slags site – att bli en pålitlig "institution" på webben – något som är här för att stanna.

Jag öppnade konto hos många olika aktörer. Det fanns PayPal förstås, en av de största, det fanns StormPay, AlertPay, Moneybookers, Ecocard och fler som genom åren har ramlat ned i Internets stora hål av glömska – och så fanns det Neteller. Ingen av de andra aktörerna uppfyllde alla de krav som jag hade för en fullgod samarbetspartner och webbank. Alltid var det något som gjorde att jag slutade använda dem, dålig grafik, brist på begriplighet, onödigt krångel, resurser som fattades eller stupida regler som endast försvårade för användaren utan att förbättra säkerheten det minsta. Till slut var det endast Neteller kvar. Det visade sig att där fanns allt jag behövde på ett ställe, inget onödigt kryssande emellan siter för att först använda det ena, sedan det andra. Neteller fanns kvar. Genom åren har de förändrat sig och anpassat sig, förbättrat sig och utvecklat sig, kanske tillsammans med Internets och kundernas utveckling? Till slut har de utkristalliserat sig som en fullvärdig site, redo att användas, nyttig för allt som en kund behöver för att göra sina ärenden och transaktioner på webben.

Enligt min mening är det vad vi nu har sett. Webbens födslovåndor och barndom är över, och den har nu utvecklats till en fullvärdig produkt i en symbios med seriösa siter och kunder med allt större krav och erfarenhet. Man kan säga att det som växer och finns kvar är det bästa – ett darwinistiskt urval ur ett internetperspektiv. Därav följer nu mitt ohöljda beröm av Neteller, det vill säga en beskrivning av Netellers alla funktioner, ur min synvinkel ett komplett verktyg, helt GRATIS, och färdigt att användas:

1. Netellers säkerhet är maximal, man behöver två lösenordsfunktioner för att logga in på sitt konto. Kontot är snyggt att se på, enkelt att förstå, debet och kredit i turordning och mycket snygg grafik därtill.
2. Varje transaktion som utförs medför poäng, poäng som kan användas till att delta i kontantutlottningar, eller annat.
3. VIP-medlem blir man när man utfört visst antal transaktioner, det vill säga inköp eller annat – och då tillkommer ytterligare förmåner.
4. Neteller har ett eget bankkort – NET , kopplat till Mastercard – detta kort fungerar exakt som alla andra Mastercard – du kan använda alla terminaler och ta ut kontanter, och du kan använda kortet i riktiga livet till alla sorters inköp hos dem som tar emot Mastercard. Även kortet har snygg design. Detta bankkort får ALLA som har ett Netellerkonto !
5. Neteller har också ett virtuellt kort, tillgängligt för ALLA som har konto hos dem. Istället för att lämna ut dina kortuppgifter varje gång som du gör något på webben – så kan du i ditt Netellerkonto trycka fram ett virtuellt kort – ett kort som sitter på din skärm, med nya siffror varje gång – för största möjliga säkerhet på webben. Enligt min mening en av Netellers allra mest superba funktioner.
6. För överföring av kontanter till andra konton, så behöver man endast en emailadress till den person som man vill överföra till – alla Netellerkonton är kopplade till en emailadress.
7. Överföring av medel till Neteller från ditt bankkort eller från din bank eller andra platser är enklast tänkbara.
8. Överföring av medel från Neteller till andra platser på webben går på sekunden.
9. Man har omedelbar tillgänglighet till egen bankman och support genom live chat – det vill säga inget väntande i telefon eller på email.
10. Som svensk kund har man ett konto med svensk text. Naturligtvis.


Vad finns det mer att säga? Enligt min mening – Neteller Rules, kanske?

Skaffa gratiskonto på Neteller här.


Om författaren

Författare:
Vanja Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 05 mar 2010 09:50

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: