sourze.se

Själv är bäste smed

På skrivarsajten kapitel1.se pågår just nu en ganska unik konstruktion. Det är ett trettiotal skrivare som inte alls känner varandra på annat vis än genom sajten som håller på att skapa en antologi med sina texter.

Ett hårt arbete har pågått under några månader då frivilliga lektörer redigerat texterna som eventuellt varit aktuella. Till saken hör att det blivit succé. Många är de skrivare som gång på gång blivit refuserade av bokförlag med orden "Tyvärr, din bok skulle ge för dåligt med avans. Vi vill ha böcker som är lätta att sälja och inte tillhör en för liten nisch." De skrivarna ser här en chans att passera nålsögat och bli sedda av allmänheten.

Naturligtvis hakade jag på när jag hörde talas om det här. Just nu diskuterar vi namn på antologin det pågår en röstning på forumet och lite senare skall det bestämmas vilka texter som kommer med. Därmed inte sagt till hundra procent att jag blir med i boken. Vi är många som håller tummarna att just vår text skall anses vara bland de bästa.

Medlemmarna kommer även att boka plats på bokmässan i Göteborg för att då visa upp och sälja boken. Några redan kända författare som kommit fram genom kapitel1:s tävlingar är med i antologin för att backa upp sina forna kombattanter.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 23 feb 2010 10:11

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: