sourze.se

Höga krav gör oss olyckliga

Om vi inte vet vilket samhälle vi vill ha, så får vi skylla oss själva. Det är viktigt att staka ut en väg som verkar rimlig. En väg som gör människan möjlig – inte omöjlig.

Det samhälle vi lever i är alldeles för hårt och kravfyllt. Det är mycket yta som räknas och materiella tillgångar. Det leder till att pressen blir hård – på alla. En del gillar att ha många saker och jobba hårt, och då är det är bra för dem. Det är inte det som är min poäng. Det jag vill understryka är att samhället också måste ha en plats för dem som inte ställer upp på prestationskraven som ställs på oss.

Är vi skapta för den sortens samhälle vi lever i? Nej, jag tror inte det! Efter att ha träffat många människor i kris så förstår jag att många lever med en mask och en yta som kommer att spricka längre fram, om de inte börjar leva ett autentiskt liv. Ett autentiskt liv innebär att bejaka de
känslor och svårigheter som de stöter på – både inom sig själva och i omgivningen. Det måste finnas utrymme för att förändra livet om uppgiften känns övermäktig.

Så skulle många självmord kunna undvikas.


Om författaren

Författare:
Madeleine Mye

Om artikeln

Publicerad: 22 feb 2010 10:29

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: