sourze.se

Den gamla schlagern är död

"Schlager idag är inte schlager som förr, det kan man framförallt se i Eurovision Song Contest, där det är moderna pop-låtar som överlag når topp tio."

Efter två deltävlingar där schlager, riktiga tonartshöjningar och divor varit långt borta och där killar med moderna poplåtar har gått vidare, så slog blixten ner fullkomligt i Göteborg. När resultatet presenterades så hade tuggummipops-etnon "Kom" chockat alla och vunnit den första omröstningen. Jag säger inte att det är orättvist, tvärtom, kul att Sverige inte har fattat än att den gamla schlagern är död och att vi inte kommer att ha en chans i Europa med den här.

Jag tycker inte att Timoteij är dåliga, de låg faktiskt trea på min lista under gårdagens deltävling. Låten fastnar snabbt och är glad... kanske lite för glad, men man sjunger med i den ändå. Jag hade hellre sett en ny, ung, fräsch ballad vinna under gårdagen och då pratar jag inte Johannes Bah Kuhnke som vrålade och krälade på scengolvet.

Jag tänker förstås på Darin. Jag har egentligen aldrig varit något stort fan till honom, men låten "Youre Out Of My Life" är riktigt bra. Den har en modern touch och känsla som jag mycket väl tror att Europa skulle uppskatta. Refrängen är riktigt stark, vilket också gör att den inte är allt för långt ifrån den svenska schlagern. Om jag ska vara ärlig, så tror jag att Darin är den riktiga vinnaren i deltävlingen, folk glömde nog att rösta på honom.

Även om folk överlag är besvikna på låtkvalitén, så är jag rätt glad ändå att SVT gör en modernisering av tävlingen. Schlager idag är inte schlager som förr, det kan man framförallt se i Eurovision Song Contest, där det är moderna pop-låtar som överlag når topp tio.

I finalen nu så har jag två stora hopp. Den ena är Salem Al Fakir och den andra är Darin. Får jag bara Pain Of Salvation också till final från Andra Chansen kan det bli riktigt bra! Skickar vi någon av dessa tre sticker vi ut och kan mycket väl nå en topp tio-plats.


Om författaren

Författare:
Adam Pettersson

Om artikeln

Publicerad: 22 feb 2010 10:49

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: