sourze.se

Det börjar hetta till i Elitserien

I och med att den 47:e omgången i årets elitserie blev klar den 6:e februari så börjar det hetta till ordentligt vid den så kallade streckstriden. Låt oss gå igenom de matcher som spelades tillsammans med lite kommentarer kring hur det står till.

Brynäs – Luleå 2-1

En match där norrbottningarna helst ville ta med sig poäng för att förstärka sin slutspelsposition, så blev dock inte fallet då gävlebaserade Brynäs kammade hem de tre poängen. Som luleåsupporter så börjar nervositeten stiga inom mig på grund av att vi helt klart är väldigt indragna i streckstriden. Måste nog dock få påstå att vi sett starkare ut än Frölunda som halkar bakom i tabellen.


Djurgården – MODO 4-1

Aj aj, detta var inte alls vad MODO hade förväntat sig. De är i desperat poängbehov för att ta igen på göteborgarna som ligger precis framför dem i tabellen. Foppa visar ingen glödande OS-form och har själv sagt i tidningarna att som han spelar nu så är han långt ifrån var han vill vara. Vilket dessvärre är sant, men vi skall samtidigt komma ihåg att denne man sällan lovordar sin insats oavsett hur bra eller dålig den nu må ha varit.


Frölunda – Färjestad 4-1

Till MODO:s förtret tog storstadsborna en fullvärdig trepoängare och utökade därmed sitt försprång till flåsande MODO med fyra poäng totalt. Ett Frölunda som ser ut att ha kommit mer på fötter på sistone och kanske kan de till och med ta sig förbi rivalerna från norr. Målvaktsspelet har dock varit en aning undermåligt med tanke på materialet.


Rögle – Timrå 3-4 sd

De mer eller mindre redan avhängda skåningarna från Ängelholm blev en tuff nöt att knäcka för Timrå som liksom MODO är i desperat behov av poäng. En jämn kamp slutade i timråfavör efter att Martin Sonnenberg satt segerpucken efter bara 1.23 in i den fjärde perioden. Timrå ligger nu på samma poäng som MODO men med sämre målskillnad till fördel för örnsköldsvikslaget.


Skellefteå – HV71 3-2

Jag blir lika förvånad varje säsong över hur väl detta Skellefteå presterar utifrån materialet de har att tillgå. De bevisade än en gång att de inte är några slagpåsar och besegrade ett guldjagande HV71 på sin hemmaplan. Kan Luleås bittra rivaler ta sig än längre i slutspelet detta år? Det återstår givetvis att se. Vad HV beträffar så betydde denna förlust i det stora hela ingenting för fortsättningen då de redan är rustade för kommande utmaningar.

Med dessa små summeringar av senaste omgången match för match så vill jag avsluta med att säga vilka lag som troligen kommer att hamna utanför slutspel. MODO tar sig förbi Frölunda med minsta möjliga marginal, kanske till och med målskillnad i slutändan? Timrå ligger kvar i ingenmansland medan SSK samt Rögle får fightas i kvalserien tillsammans med de allsvenska lagen.


Om författaren

Författare:
Jim Deldehed

Om artikeln

Publicerad: 08 feb 2010 10:50

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: