sourze.se
Artikelbild

Ishockey: Luleås turbulenta säsong

Luleå Hockeys säsong har varit som en berg och dalbana. De dåliga resultaten har på senare tid kommit allt tätare.

När transferfönstret nu har stängt för denna gång så är elitserieklubbarnas trupper spikade inför den osannolikt spännande slutstriden, som både innefattar streckstriden och slutspelet. Ett lag som på senare tid sviktat mycket nedåt är Luleå. Efter en säsong som har speglat lagets kapacitet i mångt och mycket så har det när det väl hettat till gått åt helt fel håll.

Inför kvällens omgång så ligger Luleå endast 4 poäng före jagande Modo, vem hade kunnat tro det för ett par månader sedan? Laget som sådant har var halvt om halvt nedvärderat inför säsongen i landets medier, detta till stor del på grund av Omark och Harjus flykt från klubben. De var oersättliga enligt experterna, även om de allra flesta var eniga om att bröderna Abbot från Rögle var en riktigt bra trade för klubben. Nog för att firma Omark och Harju lekte med många av seriens lag föregående säsong men oersättliga är de verkligen inte.

Tongångarna ändrades lite drastiskt när Luleå sedermera fick in ytterligare bredd till truppen i och med sparkade Karl Fabricius från Frölunda, Jonathan Hedström från CSKA Moskva samt även Alexander Hellström från AHL. Dessa tre herrar ser på pappret ut som riktigt fina värvningar, men verkligheten visade vara lite annorlunda. Annorlunda på så vis att gamla publikfavoriten Hedström har underpresterat något enormt. Han har enligt rykten varit på väg bort från klubben, till och med Jonte själv erkänner att han spelat undermåligt. Hellström har tagit ett av säsongens mest onödiga slagsmål men har sedan dess kammat till sig. Fabricius har vart helt okej utan att glänsa men är så klart en tillgång för sitt lag.

Nu till sist så har vi kommit fram till de två värvningar som måste höjas till skyarna lite mer än de andra faktiskt. Det handlar så klart om Pär Arlbrandt samt Niklas Olausson, ”de två fynden” måste man väl ändå kalla det från allsvenskan. Den tidigare av de ovan nämnda Pär har flera riktigt fina säsonger bakom sig i allsvenska Västerås och har vid flera tillfällen också fått smaka på livet i elitserien men misslyckats alla gånger, fram tills nu. I detta Luleå har han visat sin kapacitet om än inte fullt ut och tagit ett steg till i riktning mot att bli en mycket bra hockeyspelare, han har gjort poäng, assist och har emellertid varit dominant, fortsätter det så här så kommer det bli underbart bra. Olausson har även han bidragit med fina egenskaper och kommer förmodligen, om han stannar kvar, att utvecklas än mer.

Nä, Luleås nuvarande "kris" ligger inte i att spelarmaterialet är dåligt, det hela bottnar nog i något som heter harmoni. Hedström har med sitt aggressiva förhållningssätt gentemot media och andra runt om bidragit till att klubben kanske fått mer uppmärksamhet än vad som är brukligt. Fast, kanske är det så enkelt som att de började slappna av när det gick som bäst? Vi får låta tiden utvisa.


Om författaren

Författare:
Jim Deldehed

Om artikeln

Publicerad: 03 feb 2010 09:53

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: