sourze.se

Debattfixarna

"Nu förstår jag att Newsmill också uppmanar kända skribenter att skriva om något utvalt ämne. Så skapar man ett debattsamhälle av kändisar med åsikter som man känner till och känner sig hemma med."

På lördagen publicerade debattsajten Newsmill ett ">inlägg av Linda Skugge på temat spökskrivning, skriver Svenska Dagbladet.

"I artikeln skriver den nyblivna pr-konsulten att Kurdo Baksi säger att det var han som skrev Stig Larssons deckartrilogi. Utifrån detta påstående bygger hon sedan sitt resonemang om spökskrivare som författat kända författares verk. Haken är bara att Kurdo Baksi aldrig har påstått att han skrivit Stieg Larssons böcker. Men den uppgiften verkar inte genera Linda Skugge".


Både Linda Skugge och Newsmill slår ifrån sig kritiken. Skugge säger att hon fick uppdraget av Newsmill att skriva om spökskrivning och att Newsmill vet att hon kan leverera en slagkraftig artikel på 15 minuter en fredagskväll. Newsmill tycker att det var en bra artikel.

Newsmills hemsida upplyser om att ”nu vill vi ha artiklar om det och det ämnet”. Det ska också gå bra att starta nya debatter. Nu förstår jag att Newsmill också uppmanar kända skribenter att skriva om något utvalt ämne. Så skapar man ett debattsamhälle av kändisar med åsikter som man känner till och känner sig hemma med. Jobben fördelas.

PM Nilsson, en av grundarna av Newsmill, var tidigare chef för debattsidan på Expressen men han var inte chef för deras insändarsida. Jag klagade en gång på att debattsidorna var stängda för vanligt folk. Jag fick då plötsligt ett mejl från PM Nilsson som skrev att det var en bra idé att uppmana känt folk som hade åsikter att skriva om utvalda ämnen. Insändaren publicerades inte och inte heller min replik. Inte förrän jag publicerade kritiken i tidningen Journalisten. Visst fick även obeställda artiklar plats på debattsidan, påstod han då.

Jag är glad att Sourze finns så att även vanligt folk kan publicera sig utanför bloggsfären. "Skriv så länge du får. Snart kan det vara omöjligt", som jag skriver i min presentation.


Om författaren

Författare:
Sten O. Andersson

Om artikeln

Publicerad: 25 jan 2010 11:14

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: