sourze.se

Dolly Parton öppnar butik

Dolly Partons butik i Nashville öppnar under våren 2010, närmare bestämt den 12 mars, Dolly själv kommer att vara med under den officiella premiären av butiken enligt hennes skivbolag.

Butiken Trinkets & Treasures finns jämte Wildhorse Saloon, 126 Second Avenue downtown Nashville. Butiken kommer att sälja bland annat t-shirts, CD- och DVD-skivor från Dolly Records, men kanske även Dolly-musik från andra skivbolag med mera. Butikens inredningen är en inspiration från Dollys kända sång Coat of Many Colors.

I år firar även Dollywood 25-årsjubileum, Dolly kommer att besöka nöjesparken bland annat den 27 Mars och den 7 Maj för Homecoming/Dolly-paraden. I nöjesparken kan besökare uppleva ortens traditionella hantverk och musik från södra Appalachian-regionen, karuseller, ångtåg, ridturer, skyzip men också besöka en av Dollys turnébussar och ta en tur i hennes eget museum Chasing Rainbows. I Chasing Rainbows kan besökare bland annat få se manuset till filmen 9 to 5, där Dolly även skrivit musiken till 9 to 5 under filminspelningen. Delar av Dollys scenkläder finns där, en del av dem byts ut så att besökare även kan se årets scenkläder från olika uppträdande, musikvideoinspelningar med mera.

Dollywood vann 2009 Heartbeat Award från International Association of Amusement Parks and Attractions Expo, för den 1,3 miljoner dyra showen Sha-Kon-O-Hey! Land of Blue Smoke, där Dolly skrev åtta nya sånger som även finns på CD, och där hon skänkte alla royalties under ett år till nationalparken i Smoky Mountains. Nöjesparken har vunnit flera utmärkelser under åren sedan 1986.


Om författaren

Författare:
Diana Falheim

Om artikeln

Publicerad: 08 jan 2010 09:26

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: