sourze.se

Stjärnornas bilbälten?! - Nej, skärp er, Pressen!

"Vad har artisteri med bilbälten och barnflickor att göra?
Se till att hålla isär ämnena i fortsättningen, skulle jag vilja säga till den gnälliga och fantasilösa pressen! Ni formar ju för helvete folket i stugorna!"

Aftonbladet den 2 januari beskriver hur hemskt det är att "Stjärnorna på slottet", Tommy Körberg, Siv Malmqvist och Kjell Bergqvist åker fyra mil från Thorskogs slott till Göteborg utan säkerhetsbälte! Wow! Vilken intressant upplysning på nöjessidan!

Nationalföreningen för Trafiksäkerhetens Främjande, NTF, har uppmärksammat händelsen och där är man VÄLDIGT upprörda.
"Är det sant, så är det för djävligt!" erkänner Siv Malmqvist, internationell stjärna och ett av Sveriges största scenproffs.
"Det var jätteslarvigt, men ingen baktanke alls", säger Tommy Körberg, en annan av våra stora internationella stjärnor. "Det är verkligen inte så att vi försökte se snygga ut", säger Tommy vidare, men det kanske ändå ligger något i, att de inte ville trycka in sig i ett bälte, när det ändå var så trångt i bilen? Bildmässigt, menar jag.

Tomas Carlsson, mediechef på NTF, reagerar starkt över beteendet. "Det är korkat och omdömeslöst, att de inte följer lagen, säger han". "Det här kan ge böter på 1 600 kronor", säger Carlsson. "Det är kanske bra, om de får ett kännbart straff, så att de inte gör om samma sak?".

Ok, tänker jag. Hur löjliga har vi blivit? Mitt i reklamen för lördagsprogrammet "Stjärnorna på slottet", sätter man in den här informationen om bilbälten på bästa annonsplats i tidningen, där man berättar om lördagsprogrammet. Hur många kommer att tänka på bilbälten, när de i själva verket ska titta på programmet och dess innehåll? Ganska många tror jag.

Så förbannat oväsentlig information på nöjessidan! Hur löjliga har vi svenskar blivit? Kan man inte skilja på bu och bä längre?

Det passar sig inte att prata ner internationella stjärnor på det sättet, när man ska göra reklam för ett program, som de är med i! På ett sätt är det både barnsligt och småaktigt, precis som så mycken annan information, som man säljer tidningar på. Ta Tito Beltran t.ex., som blev så förlöjligad att han inte längre får några jobb, för en barnflickas skull, som ville ha massage av honom på natten och sen åtta år senare kommer och anmäler honom för våldtäkt?

Vad har artisteri med bilbälten och barnflickor att göra?
Se till att hålla isär ämnena i fortsättningen, skulle jag vilja säga till den gnälliga och fantasilösa pressen! Ni formar ju för helvete folket i stugorna!


Om författaren

Författare:
Pia Isaksson

Om artikeln

Publicerad: 04 jan 2010 10:24

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: