sourze.se

Pippi Långstrump på Vasateatern

Själv blev jag djupt imponerad av Lilla Gubben, alltså hästen.

Så var det teaterdax igen! Pippi Långstrump På Vasateatern.

Ett proffsigt gäng och man kunde märka att många av de agerande hade dans och showbakgrund. Pippis roll delas av Jessica Stendahl och Helene Lindahl. I dag var det Helene som gjorde Pippi och hon var helt underbar. Anna Hallgrens Prussiluska var till ljublande glädje för den unga publiken.

Själv blev jag djupt imponerad av Lilla Gubben, alltså hästen. Här kommer han in på scenen och är en stor häst. Absolut ingen liten ponny. En häst som höll reda på alla sina fyra ben, som skakade på huvudet eller nickade åt Pippi och som dessutom kunde dansa vid hennes sida, i takt. Men vi satt på första bänken och lilla Maja noterade att han hade ett hål i magen. Så var det med den magin!

Simon Bengtsson-Tibblin hade dubbelrollen skurken Dunder Karlsson och Kapten Långstrump, Pippis efterlängtande pappa, som kommer hem från de sju haven för att hämta sin Pippi. Som den senare är han magnifik! Vilken sjörövarkung! Vi som såg förra årets Madicken på Vasan kände igen honom som Madickens pappa.

Panelen var liten i dag. Den bestod bara av dottern och mig samt Maja, 4 år, och Bosse, 2 år. Bosse gillade inte alla piraterna på så nära håll utan de fick sätta sig längst bak. Men Maja hade roligt hela tiden. Hon skrattade och klappade händerna och sjöng med i sångerna. I pausen summerade hon:
- Film är bra men teater är liksom mera på riktigt!
Jag förstår precis vad hon menar för jag har i hela mitt liv känt samma sak. Bosse igen, som varit rädd för åskan i Rasmus på Luffen, ville inte sitta där framme. Han misstänkte nog att någon av piraterna skulle dansa av scenen. Dottern satte sig längre bak med honom efter pausen och då gick det bättre. Men vi är eniga alla fyra:
- Gå och se den här, för alla barn kan sin Pippi och känner igen sångerna.

Applåderna efteråt ville aldrig ta slut.


Om författaren

Författare:
Sunny Börjesson

Om artikeln

Publicerad: 02 jan 2010 09:52

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: