sourze.se

Amnesty måste våga granska svensk rättssäkerhet

"Amnesty, som jag förmodar ska kontrollera att inga länder bryter mot de Mänskliga Rättigheterna, har inte kurage nog att granska Sverige, som blivit anmäld ett antal gånger i Europadomstolen."

Vi klagar på Kina när de fängslar sina medborgare utan en rättssäker juridisk prövning. Är vi så mycket bättre själva? Flyktingar sätts i häkte utan att ha gjort något brottsligt. När det visar sig att Quick ska få sin resningsansökan prövad börjar jag fundera över hur många ytterligare den verklige mördaren har bragt om livet medan vårt rättsväsende slår sig för bröstet för att så många brott klaras upp.

Amnesty, som jag förmodar ska kontrollera att inga länder bryter mot de Mänskliga Rättigheterna, har inte kurage nog att granska Sverige, som blivit anmäld ett antal gånger i Europadomstolen. I september skrev jag till dem men har inte fått något svar ännu. Och vad gör vi självgoda svenskar som klagar på alla andra länder? Jo, vi fortsätter att blunda för all denna maktfullkomlighet som pågår i vårt eget land

Läs hela brevet till dem:


Till Er i Amnesty!
 
Jag skulle uppskatta att detta mail får ett diarienummer, vem ärendet handläggs av och därefter meddela mig via mail..
 
Ni på Amnesty, om jag tolkat rätt, arbetar med FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna som antogs den 10 december 1948. Amnesty har alltsedan starten 1961 använt denna förklaring som den självklara utgångspunkten för organisationens verksamhet taget från Er hemsida. Ni gör ett jättearbete i länder som inte följer de mänskliga rättigheterna.
 
Bifogar artikel från Metro 2009-06-11 som säger lite om hur Sverige fungerar. Vi pratar om Mänskliga rättigheter när det gäller andra länder men sopar inte rent framför vår egen dörr först.

Länk: metro.se

Läs särskilt dessa stycken ur artikeln:

1.I över femton år var en man misstänkt och åtalad för bland annat bokföringsbrott utan att vare sig åklagare eller domstol lyfte ett finger…...
2.Stockholms tingsrätt, som är den största boven i dramat, skyller på "intensiva omorganisationer" och "hög arbetsbelastning".…..
3.Detta är djupt olustigt. Europadomstolen för mänskliga rättigheter har nämligen vid tio tillfällen fällt Sverige för oskäligt långa väntetider i domstolarna.……
4.Fallet från Stockholms tingsrätt är dessvärre bara toppen av det isberg av ineffektivitet …..
 
Handlar inte detta om Mänskliga Rättigheter så vad handlar då om Mänskliga Rättigheter

Detta är Sverige av idag, oskyldiga sitter i fängelse, vad gör Ni på Amnesty åt det?

Två bifogade artiklar Om Oskyldigt dömda och det är bara en liten liten del
¨
Länk: metro.se
 
Nu det senaste är att vår infrastrukturminister Åsa Torstensson C och Europas ministrar ta bort rätten till en rättegång, innan straffet döms ut. Straffet ska komma först, och sedan ska man eventuellt få en prövning ifall man var skyldig. Mer konkret vill hon att människor ska kunna stängas av från Internet utan föregående rättegång, men möjligtvis ska man kunna få en rättegång i efterhand, om man orkar driva frågan. Det är så barockt att man har svårt att tro att det är på allvar. Det handlar om Telekompaketets tredjebehandling.
 
Idag gäller det redan en allt  för stor del men när man ser hur lätt det blir att fälla någon utan rättegång kommer man som i så mycket annat att fortsätta till andra grupper i samhället.
 
Jag ställer mig frågande om varför Ni på Amnesty inte hitintill har agerat i frågor om de Mänskliga Rättigheterna här i Sverige och resten av Europa? Att döma någon utan en objektiv rättegång strider mot allt vad mänskliga rättigheter innebär.
 
Önskar få konkret svar på hur Ni tänker gå till väga eller om Ni allt tänker engagera Er i Mänskliga Rättigheter här i Sverige och övriga Europa.
 
Med utmärkt högaktning


Om författaren

Författare:
Nettan Tjernkvist

Om artikeln

Publicerad: 21 dec 2009 12:46

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: