sourze.se

Ny forskning: Vaccin kan ge allvarliga skador

En ny forskningsrapport visar att konserveringsmedlet tiomersal, som används i vaccin, skadar mitokondrierna så illa att de inte fungerar normalt. Vidare försämras skyddet mot fria radikaler, det orsakar även celldegenerering och celldöd.

Forskarna bakom rapporten är David Geier från Institute of Chronic Illnesses, Mark Geier från The Genetic Centers of America och Paul King från The Coalition for Mercury-free Drugs. Deras rapport har publicerats i den ansedda tidskriften Toxicology and Environmental Toxicology i juli 2009.

Professor Mats Berlin som är en av världens mest välrenommerade kvicksilverforskare ger följande kommentar på forskningsrapporten:

"Det här är något helt nytt för mig men bekräftar de farhågor jag har om riskerna med Tiomersal. Etylkvicksilver är betydligt giftigare för fostrets hjärnceller än metylkvicksilver. Med nuvarande kunskap kan man inte vara säker på att den dosen etylkvicksilver som finns i Pandemrix inte skulle kunna ge upphov till en hämmad hjärnutveckling hos foster och barn."

Rapporten visar att tiomersal ger allvarliga skador vid mycket låga doser och att de cellskador som uppstår liknar de skador som finns i cellstudier på autistiska barn.

Rapporten har sänts till både Läkemedelsverket och Socialstyrelsen. Myndigheterna kan inte längre fortsätta att blunda. De skador som kan uppkomma på foster, barn och för den delen vuxna människor kan bli mer tydliga efter några år. Om det visar sig att en kraftig ökning av antalet autistiska barn kommer de närmaste åren vore det på sin plats att undersöka om de utsatts för tiomersal.


Om författaren

Författare:
Marcus Borg

Om artikeln

Publicerad: 03 nov 2009 14:35

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: