sourze.se

Meningen med livet

Regeringens förebild är Sisyfos. Alla ska vi ha en sten att rulla uppför berget, antingen det är meningsfullt eller inte.

Det står nu helt klart att regeringen vill göra Sverige till ett mysigt arbetsläger där alla ska hållas sysselsatta. Och nu hör man också från s-kongressen att de gamla stötarna spelar med i det spelet och vill jaga ut så många pensionärer som möjligt så att de ska jobba tills dess de stupar. Regeringens förebild är förstås Sisyfos. Det var ju han som dag efter dag rullade en sten uppför ett berg. Men när han väl var där uppe på toppen så rullade fanskapet tillbaka. Och det var bara att börja på ny kula nästa dag.

Men precis som det finns olika temperaturer i helvetet så kan sisyfosarbetet variera högst avsevärt. Har man stenbumling som bara väger 10 kg så kan man ta det lugnt på väg uppför berget. Men väger den bortåt 100 kg, ja då får man verkligen slita ont och ser knappast fram emot morgondagen. Möjligen kan man förhandla med sisyfosfacket om att få ett kiloavdrag.

Regeringen har stort stöd för sin politik av alla gamlingar. De vill så gärna hålla på med sina sisyfosarbeten och vet inget annat liv. Värre är det då med ungdomen. Olle Hedberg hade det klart för sig redan 1971 när han skrev romanen Galna hundar: "Bara han får pengar till sitt uppehälle bryr han sig inte om varifrån de kommer. Han har sen ungdomen varit sån och ansluter sig till den progressiva ungdomen som sitter vid gator och torg och förnyar samhället genom att inte göra nånting. De etablerade knegarna betalar deras mat".

De etablerade knegarna är hur många som helst, så ungdomen behöver inte oroa sig för framtiden. De stenrika knegarna har nämligen lagt beslag på alla stenbumlingar. Så det enda den sisyfosfria ungdomen kan göra är att titta på när knegarna rullar sina stenar uppför berget. Det finns ett begränsat antal stenar att rulla här i Sverige. Och med tanke på att folk blir allt äldre och piggare så ska ungdomen inte hoppas för mycket. Regeringen borde därför starta ett stenröjningsprojekt och se till att alla har var sin sin sten att rulla uppför berget. Det är ju det som är meningen med livet.


Om författaren

Författare:
Lennart Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 03 nov 2009 08:30

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: