sourze.se

Henke Larsson, tack och lycka till!

"Att Henrik Larsson nu gjort sin sista tävlingsmatch inom fotbollen är ledsamt, men det är samtidigt början på något som kan komma att vara stort. Jag talar givetvis om hans tränarsatsning."

Stora spelare kommer och går hela tiden. Men inte alla lämnar ett stort avtryck. Det gör dock Henrik Larsson.

Man blir alltid en aning känslosam när stora spelare slutar, man blir alltid med ens lite nostalgisk och ser tillbaka på det som varit. Det slutar alltid likadant, man vaknar upp i verkligheten än en gång och kommer på sig själv med att ha varit en aning barnslig. Fast ändå, att färdas tillbaka ett par år i tiden när man som mest älskade att se spelaren i aktion det är ändå fullt acceptabelt, det är sådant som bär en, sådant som färgar en.

Att Henrik Larsson nu gjort sin sista tävlingsmatch inom fotbollen är ledsamt, men det är samtidigt början på något som kan komma att vara stort. Jag talar givetvis om hans tränarsatsning. Jag tvivlar inte, inte en endaste sekund, på att Henke kommer att bli en stor tränare, bara han ger sig fan på det så fixar han det, det vet jag. Det finns även en sak till som tar sin början där denna epok nu slutar, det är det nya landslaget.

Att Henke nu väljer att kliva åt sidan innebär en öppning i det svenska fotbollslandslaget, en öppning och kanske till och med en väckarklocka för alla gamla slitna veteraner om att det är dags att tacka för sig och lämna plats åt den nya generationen. Även om jag gillat Henke så länge jag kan minnas så har jag på senare år tyckt att han borde ha klivit åt sidan för de yngre spelarna på hans position, för att ge dem lite erfarenhet. Den dagen är nu kommen och jag hoppas att den bara för med sig gott, det lär dock dröja innan vi får en lika stor spelare som Henrik Larsson.

Tack för allt du gjort och kommer att göra för fotbollen, må du lyckas!


Om författaren

Författare:
Jim Deldehed

Om artikeln

Publicerad: 30 okt 2009 08:30

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: