sourze.se

Kortsiktig lösning att sparka Lars Ivarsson

Läste för en liten stund sedan på Expressens hockeysida att det Allsvenska laget Västerås sparkar Lars Ivarsson efter mycket tvivelaktiga resultat. Frågan är om det alltid måste vara tränarens fel att det går dåligt för ett lag som jobbar i motgång?

Ledningen i klubbar landet runt har ett ansvar att sköta allting och när något går riktigt illa så börjar alltid skrikandet efter en ny tränare från fansens sida. Jag kan självklart förstå att det kan vara mycket jobbigt att arbeta i den miljön där ständigt missnöjda supportrar skriker och gapar om det ena och det andra samt även när media kommer med sina vanliga påhopp och krav kring vad som skall ske. Men man måste ändå kunna ta det och fortsätta tänka/jobba långsiktigt.

Vad gäller just denna situation kring Västerås så undrar jag om det kanske var fel att hiva Ivarsson, det känns lite som ett desperat försök till att försöka hålla alla människor kring klubben lugna genom att visa att de gör något åt situationen.

Det är just dessa desperata akter som kan komma att åsamka skada längre in i säsongen. Spelare blir oroliga kring deras position och spelar med en ständig press på sig, och gör kanske fel just därför. En bättre väg att gå skulle kunna vara att behålla Ivarsson och istället anordna spelarmöten och verkligen prata igenom det som skett och vad som kommer att ske framöver, så att spelarna är på det klara med hur situationen ser ut. Men Västerås ledning ville tydligen visa sig lite duktiga.

Fast, vem vet? Jag kan ju så klart ha så fel det bara går att ha. Jag skulle dock inte ha gått den väg som de nu valde att gå.


Om författaren

Författare:
Jim Deldehed

Om artikeln

Publicerad: 27 okt 2009 12:54

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: