sourze.se

Nederländska banker har stängt

Journalister kan tydligen inte sprida den information som behöver komma ut. Jag får höra mer och mer om hur systemet brakat samman i Holland och omvärlden verkar ovetande!

Bankerna är stängda och folk får inte ut pengar till sitt uppehälle. Autogiron betalas inte så hyror och elräkningar blir försenade. En kvinna i Holland sa att man inte tog upp situationen förrän det var för sent att ta ut sina egna pengar. Inte ens pensionärerna kan hämta ut sin pension och Socialbyrån säger att de bör söka jobb. Tidningarna är hotade, om de inte håller tyst så kommer de att drabbas. Kyrkorna öppnar så att inte kölden ska bli för svår för de som inte nu kan betala sina hyror.

Vilken dag kommer detta ut till andra länder tro? Man delar ut matkuponger så att folk ska få mat för dagen. Röda korset har massor med hjälpsökande som behöver kläder mot kölden och de har för lite att dela ut. Det var två till tre veckor sen som bankerna stängde. Bankerna säger att de som har under etthundra tusen på banken kommer inte att få ut sina pengar, de som har mer kommer att få men man kan inte lova när. Fortis och DSB banken och andra mindre banker i Holland är stängda och ingen vet vad man ska göra. Det går att läsa mer om detta på Dutch News.nl DSB bank in hands of administrators. Kanske det är på tiden att folk får sin lön i ett kuvert i handen?


Om författaren

Författare:
Lena Olsson

Om artikeln

Publicerad: 19 okt 2009 10:54

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: