sourze.se

Göran Hägglund rör om i kulturgrytan

"Hägglund har många intressanta synpunkter på den aktuella politiken. Det är ju bra att den borgerliga regeringen rensar upp i kulturen efter allt det som vänsterextremisterna ställt till med."

Göran Hägglund har skrivit en mycket bra och klargörande artikel i DN. Där höjer han alla oss medel-karlssons till skyarna. Vi får hoppas att vi kan bli kvar där även efter valet och att vi inte ramlar ner på jorden igen. Dock tycker jag inte att Hägglund ska oroa sig alltför mycket för att verklighetens folk känner sig mobbade av Sveriges radikala elit. De som har jobb har nämligen inte tid till annat än att jobba, de arbetslösa är så trötta av att inte arbeta att de inte orkar bry sig och de sjuka har fullt upp med att ta sig igenom varje dags verklighet.

Hägglund har många intressanta synpunkter på den aktuella politiken. Det är ju bra att den borgerliga regeringen rensar upp i kulturen efter allt det som vänsterextremisterna ställt till med. Det där med inkomstgaranti för vissa inom kulturen är ju sjukt. Kan författarna inte skriva så att det går ihop sig så kan de sluta på direkten. Och så dessa böcker på över 300 sidor. De borde bantas till hälften så att vi medel-karlssons ska orka ta oss igenom dem. De där så kallade ”konstnärerna” har inte fattat att det är Luthers svettiga arbetslinje som gäller numera. Dessutom handlar de flesta böcker bara om jämmer och elände och om hel- eller halvtaskiga människor. Sånt vill vi inte läsa om. Vi springer väl inte omkring på mentalsjukhus mer än nödvändigt. Och enligt regeringens nya och progressiva linje ska kulturarbetarna starta eget och bara producera sånt som folk begriper. En medel-karlsson vill ha det så lättsmält som möjligt. Nåt annat orkar vi inte med efter en lång dag i Luthers grottekvarn.

Hägglund skriver att alliansen propagerar för frihet från skatter och regleringar. Jag hörde en expert uttala sig om att man i framtiden måste höja skatterna till 70 om pensionärerna ska kunna leva med samma standard som idag. En sån höjning kommer inte att ske. I framtiden handlar det därför om att pensionärerna ska slippa att bli besvärade av socialsekreterare och andra frihetsinskränkare. Det är tur för finansministern att det mesta av pensionärernas pengar går till inköp av alkoholhaltiga drycker och de är ju hårt beskattade.

Hägglund har ju fått mycken respons på sin artikel. Man förstår att Ankan Anna dras till kristdemokraterna och deras arbetslinje. Hon har ju fullt upp med att hålla reda på alla illegala mexikanare som hon anställt. Det är verkligen bra att Hägglund rör om i den svenska grytan. Men vad det blir för soppa är det ingen som vet idag.


Om författaren

Författare:
Lennart Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 25 sep 2009 12:05

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: