sourze.se
Artikelbild

Inte ens en halv liter mjölk

Pensionärerna är en del i det politiska spelet.

Regeringen skryter om skattesänkningen 2010 för pensionärer. Men sänkningen är pinsamt liten. För de flesta räcker det inte till mer än en halv liter mjölk per dag.

Men sett till helheten blir det inte ens det. 2010 sänker man nämligen pensionerna med ca 3 procent. Anledningen sägs vara börsens nedgång 2008. Att nedgången i stort sett återtagits 2009 tycks ha gått regeringen förbi.

2010 ska regeringen sänka inkomstskatten för förvärsvarbetande genom det 4:e jobbskatteavdraget.
Därmed ökar klyftan ytterligare mellan de som har jobb och inte har det. Redan före nr 4 betalar en normal pensionär ca 700 kr mer än en löntagare vid samma inkomst. Mer om dribblandet med pensionärer och pensioner finns att läsa på miljöpartiets hemsida.

Den minimala skattesänkningen är en eftergift till Göran Hägglund. Han måste få någon liten tuppfjäder i hatten om Kristdemokraterna ska klara sig kvar i riksdagen. Om Kristdemokraterna åker ut lär chanserna för en borgerlig regering vara lika med noll.

Pensionärerna är en bricka i det politiska spelet. Inte mycket mer.


Om författaren

Författare:
Åke Askensten

Om artikeln

Publicerad: 16 sep 2009 09:53

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: