sourze.se

Svenskar - våga vara svenska!

Ett uttryck som flitigt används i Latinamerika, "Att göra en svensk", innebär att man låtsas inte se då något olagligt eller dylikt sker. En pinsamt men tyvärr korrekt notering.

I Sverige, liksom i många andra länder i Europa, har högern fått mer och mer lekrum och visst, har de blivit folkvalda så har de. Det visar ju temperaturen på människorna idag. Saker och ting står inte rätt till och då är det väl mer bekvämt att rösta på ett parti som vill tillbaka till landets forna glansdagar.

Jag älskar Sverige. Ett underbart land där alla får uttrycka och leva exakt som de vill. Det är bara synd att svenskar själva idag inte känner att de har någon plats i sitt eget land. Lever man i mellanmjölkens land där man starkt tror på att inte uttrycka sig så blir det så här efter ett tag.

Ett uttryck som flitigt används i Latinamerika, "Att göra en svensk", innebär att man låtsas inte se då något olagligt eller dylikt sker. En pinsamt men tyvärr fullständigt korrekt notering. Jag, född och uppvuxen här, men med föräldrar som kom hit som arbetskraft tycker att detta är politikernas fel. Det är de som sedan dag ett har struntat i allt vad svenskt är.

Många invandrare håller nog med mig då jag säger att Sverige har en av världens mest fattiga kulturer. Det verkar som att det enda som finns kvar kommer fram då man som alkoholpåverkad sjunger de där förbaskade sommar- och julvisorna.

Skyll inte på invandrare för detta! De som kommit hit som flyktingar ska få all hjälp de behöver. Man sparkar inte på någon som redan ligger ner. Punkt slut.

Oftast kommer de från länder där stolthet och nationalism handlat om glädje och traditioner. Att svenska nationaldagen bara helt nyligen blev en röd dag är för mig ofattbart och bevisar min poäng så det skriker om det. Det är inte invandrarnas fel om de kommer till ett land där det är lättare att få bidrag än att få ett arbete inom det man faktiskt är utbildad för.

De signaler politiker har sänt sedan invandring påbörjades har varit; Var stolt över var du kommer ifrån, det här med Sverige och svenskhet kan vi ta hand om sen.

Självklart blir det som det blir då. Till de svenska politikerna vill jag säga - nej! Skrika ut att det är dags att ta tag i detta på riktigt. Satsa på att stödja svensk kultur, den som existerar iallafall. Våga dra en gräns för vad som är okej och inte okej. Sluta komma på allt i efterhand. Lär er av omvärlden. Det finns ingen invandrare som kräver att svenskar ska sluta vara stolta över sitt eget ursprung.

En invandrare idag ska behärska språket och då det är behärskat ska andra påpeka att man minsann inte är svensk ändå. Det ska studeras och då man examinerats så får man höra att "de tar våra jobb". Jag försvarar alltså inte de som utnyttjar systemet eller som struntar i svenska lagar. Hedersmord och annat trams kan de lämna kvar där de kom ifrån.

Den som nu trodde att jag menade att alla som kommer hit ska stöpas om till att bli svenskar, ni är ute och cyklar! Inte en chans. Sverige må vara underbart men att tro att Sverige är det enda civiliserade landet i världen är löjligt.

Sverige är en minoritet i världen. En stor skillnad.
Det är mycket vi kan lära er. Hur vi tar hand om våra familjer är bara ett men det starkaste exemplet jag tänker ta upp. Du kanske tänker; om det inte passar dig, stick härifrån! Det visar då bara på en ovilja att vilja ändra någonting och på en stark övertygelse att allt står rätt till här. Är du så naiv så uppmanar jag dig att strunta i att kommentera detta inlägg. Frågan kvarstår dock; hur ska en invandrare respektera Sverige och svenskhet då svenskar själva inte gör det?


Om författaren

Författare:
M. Hanna

Om artikeln

Publicerad: 13 sep 2009 22:31

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: