sourze.se

Din kropp är ett tempel

Mycket av det Jesus förkunnade har kommit i skymundan för den paulinska uppfattningen om hans offerdöd. Och mycket av det är relevant.

Min kropp är ett tempel. Min kropp är helig för i den finns livet. I min kropp finns biologiska principer, där finns livets lagar som delar av mitt jag, invävda i hjärtats muskulatur, i det genom blodomloppet pumpade blodet, i hjärnans proteiner.

I kroppen finns sinnen som ger bilder av omvärlden, där finns känslor och intellekt som bearbetar intryck, i kroppen bor drifter som gör mig till en del av livet. Och delaktig i de principer som styr allt liv, i gud.

I kroppen vet jag vad som är rätt och fel, gott och ont. I kroppen bor själen som kan se skönheten i landskap och höra musik i vinden. Därför måste kroppen vårdas som om den vore helig, som om den vore ett tempel. Så att dess förmågor inte blir förvrängda. Så att inte gott och ont, rätt och fel, så att inte vackert och fult blir perverterat och förvänt.


Om författaren

Författare:
Jan Wiberg

Om artikeln

Publicerad: 09 sep 2009 13:38

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: