sourze.se

Aftonbladets klappjakt på Annika Dahlqvist

Vad sa fettdoktorn egentligen till Aftonbladet som fick dem att börja sin jakt på henne?

Hon heter Annika Dahlqvist och är läkare, för all del en läkare som tänker lite annorlunda. Inte för att hon skulle vara så mycket smartare än alla andra läkare utan för att hon märkte att diabetiker som inte åt kolhydrater helt enkelt blev både friskare och smalare. Så pass mycket friskare att de inte ens behövde sitt insulin.

Det var farliga åsikter, inte bara för läkemedelsindustrin utan även för matindustrin. Inte vet jag, men jag kan ju föreställa mig hur det ligger till. Förmodligen är det så att Unilever inte tillverkar mat bara för att de är så snälla eller för att de är så otroligt bra på det utan helt enkelt för att tjäna så mycket pengar som möjligt.

Åter nu till vad fettdoktorn egentligen sa till aftonbladet.
”Skall du vaccinera dig dr. Dahlqvist?”
”Nej det struntar jag i, det verkar som om både jag och flera med mig fått bättre immunförsvar av LCHF-dieten.”

Det verkar ganska rimligt att en kreativ reporter lyckas med konststycket att omtolka den ordväxlingen till: "Fettdoktorn: Min mat skyddar mot svininfluensan". Sedan är det bara att fylla artikeln med intressanta och kontroversiella fakta i lätt indignerat tonläge.


Om författaren

Författare:
Roger M Carlsson

Om artikeln

Publicerad: 08 sep 2009 10:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: