sourze.se

Förbifart Stockholm - ett outgrundligt beslut

"Medan allt fler stockholmare väljer andra klimatsmarta färdsätt än bilen, medan pendeltågen är fulla och spårkapaciteten för liten - då tycker regeringen det är dags att ge en skjuts åt biltrafiken."

Idag fattar regeringen beslut om att bygga motorvägen som kallas Förbifart Stockholm. 28 miljarder plöjs ner i ett klimatfientligt vägprojekt som kommer dra resurser från andra nödvändiga satsningar under minst 20 års tid.

Medan allt fler stockholmare väljer andra klimatsmarta färdsätt än bilen, medan pendeltågen är fulla och spårkapaciteten för liten - då tycker regeringen det är dags att ge en skjuts åt biltrafiken.

När fler stockholmare väljer bilen, vilket kommer bli följden med en ny motorväg, så ökar i längden också trängseln inne i Stockholm. I innerstan ökar ju inte vägarnas kapacitet, där blir det bara fler bilar!


Om författaren

Författare:
Maria Wetterstrand

Om artikeln

Publicerad: 03 sep 2009 11:28

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: