sourze.se

Habegär

Magnus hade i snart ett års tid stannat vid skyltfönstret med de tuffa bootsen, och varje gång stått och suktat. Han var så sugen på de i hans ögon skitsnygga stövlarna, och väntade på att de skulle komma på rea.

I dagsläget kostade de närmare 3 000 spänn, och det vägrade han ge, men ibland kunde han ligga på kvällarna och grubbla på om det kanske skulle kunna gå att fixa pengar genom ett extrajobb. Hm, att få extrajobb i den lilla hålan han bodde i var INTE enkelt eftersom alla företag mer eller mindre vägrade anställa någon överhuvudtaget - de jobbade hellre dygnet runt själva för att få ihop det.

På morgonen tittade han i morgontidningen, men fann snart att allt handlade om den övriga världen. Nyhetstorkan i staden gjorde att spaltmeter efter spaltmeter fylldes av andra städers nyheter. När han gått igenom tidningen och skulle kasta ner den i påsen till pappersinlämningen fångades hans ögon en liten, liten rubrik på baksidan. "Kan du spela gitarr? Vill du lära mig? Ring mig på 0989-90889" Snabbt drog han upp mobilen och printade in siffrorna, sedan gick han in i sovrummet till sin överfyllda garderob och plockade fram lite kläder.

Han var på väg ut ur rummet när han plötsligt vände sig om mot garderoben igen. "Självklart! Där har jag det. Alla mina kläder som bara hänger, dem kan jag sälja." Magnus pratade för sig själv medan han började plocka fram det ena efter det andra plagget, sätta det framför sig och sedan kasta det på sängen.

När dagen började närma sig sen eftermiddag hade ett berg av kläder samlats på sängen, och garderoben började sakta men säkert bli översiktbar. "Attans, vad hungrig jag är. Det är nog dags för käk." Sade han och gick ut till det lilla köket för att kolla vad som fanns. Kylskåpet ekade tomt sånär på några ensamma ölburkar som stod där, och skafferiet var i samma skick. I frysen däremot fyndade han en uppvärmningsbar pizza som snabbt försvann ner i hans hungriga mage.

Magnus satte sedan igång datorn och började leta en lämplig plats att sälja sina kläder på. Förvisso var de lite äldre, men det var fina märken på allihop. När alla sajter kom upp på datorn hittade han Tradera och började läsa vad det var. "Passar finfint" sade han för sig själv och började skriva in alla uppgifter. "Lösenord, hm… Ha, ha naturligtvis, FATTIG skrev han och klickade sedan på ok.

Natten hade kommit när han äntligen fått in alla annonser, men han lade sig mycket nöjd med det han gjort. Knappt hade huvudet landat på kudden förrän sömnen kom och tog honom till drömmarnas land.

Nästa dag gick han in på sin sida på Tradera innan skorna och kläderna kastades på för att snabbt ila till sitt jobb, och kunde snabbt konstatera att alla hans annonser hade intressenter. Arbetet som taxichaufför innebar att han träffade många trevliga och otrevliga människor, men den här dagen var de flesta av den förstnämnda sorten, och när färden styrdes hemåt var han på jättegott humör och glömde helt bort skyltfönstret med de snygga bootsen.

Dagen därpå kunde han inte låta bli att kika in på Tradera innan han cyklade till sitt jobb, och kom iväg lite sent. När skyltfönstret passerades kunde han se en kort glimt av de eftertraktade bootsen, men han hann inte stanna, och förresten de såg väl ut som de brukade tänkte han och skyndade sig för att inte komma för sent.

Till slut hade veckan nått till helg och det var dags att gå på krogen med sina vänner. När kläderna var påtagna kände han ännu en gång sin längtan till de supersnygga bootsen. "Faan också, de vore så perfekta nu ikväll." Sade han till sin spegelbild och suckade djupt. "Det är bara att inse, de är åt helskotta för dyra. Det är vansinne att lägga ut tretusen på ett par stövlar, men de är ju så fina." Mobiltelefonen ringde och i andra ändan var hans bästa kompis Leif som sade att "gänget sitter i baren och väntar på oss så vi får skynda oss på innan de drar".

Kvällen blev hellyckad och faktiskt hade Magnus till och med fått med sig en tjej hem.
När han visat lägenheten och de var på väg in i hans sovrum tog hon hans hand och sade "Jag vill inte ha sex med dig ikväll, men jag träffar dig gärna fler gånger. Nu skall jag gå hem." Snopet följde Magnus henne till dörren och med en puss och en kram skildes de åt i hans port.

När han vaknade på lördagen kastade han sig på datorn och klickade in sig på Tradera, och såg till sin förvåning att hans gamla kläder inbringat massor av pengar. Visst, frakten skulle ju kosta lite, men ändå… Han satte sig i köket med miniräknaren, penna och papper, och hade snart fått ihop summorna. "Satans jävlar! Jag har skrapat ihop 3 555 kronor!" Han pratade högt för sig själv och kunde knappt tro det han såg.

När måndagen kom for Magnus i god tid till sitt jobb för att hinna titta i skyltfönstret på sin boots, men ve och fasa… De var borta! Om och om igen gick han igenom alla skor som stod där, men det enda som fanns kvar var en dammig skugga på platsen där de stått. Tyvärr öppnade butiken inte förrän elva så det var bara att ta det på hemvägen.

Dagen gick som i ett töcken. "Jag VILL ha de där bootsen" sade han rätt ut i luften.
Klockan två på eftermiddagen smet han iväg till butiken och klev oroligt in för att prata med expediten. Bakom disken stod en tuggummituggande tonåring, knappt byxmyndig. Hon pratade med släpig röst och sade att "bootsen, nja… jag vet inte var de är. Vänta skall jag prata med ägarinnan." Hon försvann in på lagret och var borta en lång stund innan hon återvände med en stor kartong. "Vad ville du ha för storlek? Jag har bara 44 kvar." Glad greppade han kartongen hon räckte fram och sade "Perfekt, det är min storlek", sedan trädde han på sig de eftertraktade och gick fram till spegeln. Han kände rysningar av välbehag och nästan grät av lättnad när han förstod att de fanns kvar. "Du förresten" sade den lilla tjejen. "Vi har rea idag, halva priset, bra va?"

När Magnus betalat och lämnat affären var det med lätta steg han klev hemåt i sina nya älskade boots, och telefonnumret om gitarrlektioner ringde han upp och tog. Extra pengar kan man aldrig få för mycket av, var hans resonemang.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 05 aug 2009 14:22

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: