sourze.se

Unga behöver jobben bättre än äldre

Det är mycket märkligt att dagens ungdom inte protesterar mer mot vad som händer just nu. Här kan man verkligen tala om att ungdomen är utsatt för regelrätt mobbing av de äldre.

Politikerna låtsas visserligen vara djupt intresserade av de ungas situation. Men i själva verket är de bara intresserade av sina egna förmåner. Nu är det ju så att när man är ung så har man störst behov av pengar. Det är då man ska skaffa bostad, bilda familj och skaffa barn. Och det är viktigt att man då har ett jobb som man kan leva på. Men jobb är det ont om eftersom de vuxna jobbar som galningar. Och inte finns det några okvalificerade jobb eftersom de vuxna gör allt sådant på fritiden. Det värsta är att dessa 50-plussare badar i pengar och förmögenheter och det känns riktigt makabert. När de ändå snart ska bli jordgubbar och jordgummor så borde det inte finnas nån anledning att samla på sig en massa ägodelar utan de borde i stället avyttra dem. Men girigheten bedrar visheten.

Nu vill dessutom Jan Björklund att de unga ska få ännu sämre betalt. Men själv ska han få löneförhöjning och riskerar att drunkna i pengar. Och Mona Sahlin är inte så mycket bättre hon. Nu vill hon att alla gamla och fallfärdiga ska fortsätta att jobba till de stupar, allt för förhindra de unga från att kunna tjäna pengar på hederligt arbete. Varför fattar inte de unga sambandet? De vuxna har lätt för att klanka ner på ungdomen men begriper inte att de mobbar ungdomen genom att ta ifrån dem unga deras levebröd.

I det här tillståndet kommer vi troligen att befinna oss i evinnerlig tid. De unga som har jobb och pengar bryr sig inte om sin egen generation utan tänker bara på sin egen karriär. De unga som saknar jobb och pengar orkar inte protestera. De vuxna kommer att fortsätta med sitt dubbelspel.


Om författaren

Författare:
Lennart Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 23 jul 2009 12:42

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: