sourze.se

Kina går mot en katastrof

Med en befolkning på 1300 miljoner och en ökande konsumtion kommer Kina att kollapsa pga miljöförstöring, ständiga naturkatastrofer och epidemier.

Allt fler talar om Kina som den kommande ekonomiska stormakten, såvida det inte är det redan nu. Men det kommer att dröja länge innan det hinner i fatt USA. Det kommer säkert att gå med Kina som det gick med Sovjetunionen. USA och Sovjet var ju inbegripna i en ekonomisk kapplöpning som slutade med att Sovjet kollapsade. Nu har Kina fått amerikanarna på hjärnan och gör allt för att övertrumfa dem. Det kommer att sluta i katastrof. Med en befolkning på 1300 miljoner och en skenande konsumtion kommer Kina att falla samman på grund av miljökollaps, ständiga naturkatastrofer och epidemier.

Nu talar många om en demokratisering av Kina, men det kommer att göra saken mycket värre för befolkningen. Regimen måste i stället sätta hårt mot hårt och göra allt för att minska befolkningstrycket. Om kineserna ska få ett drägligt liv, livskvalité och ökat välstånd måste de bli betydligt färre. Om man inte gör nånting redan nu kommer allvarliga epidemier att skörda stora offer. Fågelinfluensan var bara en försmak av vad som komma skall. I veckan kom nyheten att man massdödat 37500 hundar som sprider rabies och dödar människor.

Man kan ju föreställa sig hur landet ser ut med bortåt 2 miljarders befolkning. Det blir som att bo i en myrstack. Man kan undra vart folk ska ta vägen. De kan ju inte göra som i det nästan öde Sverige, ge sig ut på landet. Ska de ge sig ut på vägarna med sin egenproducerade bilar i miljoner? Vilken miljöförstöring, vilket kaos det kommer att bli. Och flytta utomlands är knappast att tänka på för grannländerna är redan de överbefolkade. Nu sprids dessutom nyheten att 1 miljarder människor i världen svälter. Det är verkligen hög tid med befolkningsminskning.

Ja, USA har egentligen en mycket god sits med en befolkning på bara 300 miljoner och en stor kontinent som de kan utnyttja. Det gäller bara att landet stramar upp sin regim och slutar leva som i vilda västern. Kina, med nästan 5 gånger så stor befolkning kommer verkligen att få stora problem, som kommande generationer får jobba med. Under tiden kan vi i Sverige njuta av vårt välstånd och köpa billigt från Kina.


Om författaren

Författare:
Lennart Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 21 jun 2009 23:26

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: