sourze.se

USA borde skrota demokratin och bli en diktatur

USA håller på att kollapsa socialt och ekonomiskt och borde därför skaffa sig en mysig diktator som kan gjuta mod i en befolkning som helt tappat självförtroendet.

Man måste verkligen tycka synd om folken i Kanada och Mexico, som delar gräns med dekislandet USA. Det är en lycka för oss i Europa att vi har ett stort hav som skiljer oss åt. Nu har vi för framtiden goda möjligheter att slippa amerikanarnas dåliga inflytande. Rumsfeld hånade ju en gång det gamla Europa och upphöjde istället det nya och fräscha USA. Men den amerikanska drömmen håller på att blekna högst betänkligt i jämförelse med den europeiska.

Här i Europa arbetar man för att leva medan man i USA lever för att arbeta. Vi håller på att skapa välfärdssamhällen, där det viktigaste är livskvalité. Hur annorlunda är det inte i USA, inte minst inom sjukvården! Närmare 50 miljoner amerikanska medborgare saknar sjukförsäkring. Och dessutom är sjukförsäkringarna knutna till arbetet. Så förlorar man jobbet så är det kört. Att ha ett sånt sjukvårdssystem är på gränsen till kriminellt. Dessutom är sjukvården i USA otroligt ineffektiv jämfört med Europa. Det är symptomatiskt att taiwan-kineserna i USA åker hem varje år eftersom det är allmän sjukvård i hemlandet.

Vad USA är i stort behov är inte demokrati, utan en diktatur. Visserligen har man en diktator uppe i himlen, men det är inte mycket positivt han åstadkommer, snarare tvärtom. Nej, USA behöver en diktator på markplan, som kan rensa upp i det politiska och ekonomiska träsket. Nu har man en president som inte kan åstadkomma mer än marginella förändringar. Man skryter med sin författning från 1787, men den borde man ha skrotat för länge sen. Man har en skrämmande vapenlag som gör landet till ett skräckvälde. Men med 200 miljoner vapen så kan det inte vara annorlunda.

Visserligen skryter man med den avancerade forskningen i USA. Men de där nobelprisen i ekonomi, som ofta går till amerikanare, är ju rena skämten och en pinsamhet för Sverige. Det finns en massa utländska forskare i landet, men alltfler återvänder till sin hemländer. Och inom några år kommer den kinesiska IT-industrin att ersätta den amerikanska som världens största. Ja, det finns mycket som är på dekis i USA, bilindustrin till exempel. Och pressdöden eskalerar hela tiden med ovissa konsekvenser.

Nej, det finns inget hopp för USA. Landet kommer att falla sönder. Invandrarna blir allt fattigare och lyckas inte integrera sig i samhället. De spansktalande lever i sin värld, liksom afroamerikanarna. Och muslimerna blir allt fler. Det finns till exempel 400 000 iranier bosatta i USA. Det finns knappast någon sammanhållning i landet. Och när pengar, knark, religion och vapen styr så kan det bara gå på ett sätt - åt skogen.


Om författaren

Författare:
Lennart Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 17 jun 2009 13:13

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: