sourze.se
Artikelbild

En baronessas dagbok

Livets gåta i ett nötskal. Dagbokens poetiska bildberättelser visar upp tänkvärda betraktelser. Johannas långvariga liv möter läsaren. Läs gärna Britta Axelsdotter Boströms senaste bok.

Baronessan Johanna de Mazars ockulta dagbok
Av: Britta Axelsdotter Boström
Förlaget cgb-production 2008

Baronessan Johanna de Mazars ockulta dagbok är präglad av såväl mytologiska som religiösa anteckningar. Författarinnans inlevelse gör att den suger sig fast både litterärt som filosofiskt. Hon skriver om livet och döden. Originalitet präglar dagbokssidorna och dess innehåll.

En tänkbar bok att förlusta sig över. Den ställer frågor om ett intressant ämne. Livet gör upp med sig själv. Under konstnärens ambitioner och med sitt sunda frihetstänkande förs saklig vetenskaplig insikt fram.

Tydligheter om livsåskådning bearbetas, därmed granskas reinkarnationstanken. Den lär att efter döden föds livet på nytt genom energi. Och så pågår i ett evigt kretslopp. Vissa anteckningar är slutna till religion som gudsbegrepp.

Dagboken utmanar, den sticker ut. Inbjuder till strid mot etablissemanget. Behovet av uppmärksamhet ligger i tiden, liksom kunskapen om det förflutna. Dagboken griper tag. Tänkvärda ord finns förankrade i berättandet.

En äldre aktiv kvinna ser tillbaka på sitt spännande liv. Hon fångar i skrift starka scener ur livets akt. Ta till er kära läsare av bokens innehåll. Livet slutar inte efter döden utan varje existens återvänder under vandrande solljus.

Utdrag ur boken kan ni läsa på Google Böcker och den kan köpas i nätbokhandeln.


Om författaren

Författare:
C-G Boström

Om artikeln

Publicerad: 17 jun 2009 11:43

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: