sourze.se

Föräldraträning med Jackie Chan

Du har laddat upp med föräldrakurser, böcker, tips från TV-nannys, barnmorskor och andra morsor. Det låter bra och är helt okej. Men mitt tips är det bästa: Se Jackie Chan-filmer!

Ja, du läste rätt! Vad kan Jackie Chan lära dig om barnfostran som inga andra kan? Han kan lära dig om den fysiska världen. Teori i all ära, men ingen kan visa hur man kan nyttja kroppens kapacitet för att rädda folk som trillar samt fallande föremål, som Jackie Chan.

Var beredd säger jag bara! Visst, de första månader kommer det inte att hända så mycket, men ju mer motoriken utvecklas hos ditt lilla mirakel desto mer får du använda kroppen för att förhindra olyckor.

Studera så många Jackie-filmer du kan och prova inte alla tricken han utför, det finns nog inget försäkringsbolag som kan täcka de skador du drar på dig om du hoppar frivilligt mellan olika tak. Pugilistscenerna är inget att prova heller, men se hur Mr Chan graciöst kan falla ner på rygg för att rädda vaser och andra konstföremål. Den här kunskapen är nyttig när ditt barn har utvecklat sin rörelsekapacitet och börjar krypa. När barnet ditt sedan kan springa runt och rycka i alla prylar som finns tillgängliga, då gäller det verkligen att ha Jackies snabbhet och förutseende tänkande. Snabbhet och reflexmässiga rörelser för att slippa betala extra drulleförsäkringsavgifter i teknikaffären.

Du kanske inte hinner gå till gym, eller ens orkar efter alla motionspass med ditt barn. Det är också helt i sin ordning. Jag kan då rekommendera att du stretchar. Det är bra för musklerna och kan vara rogivande. Sedan är väl vätskebalansen något att tänka på med. Men framförallt… Innan läggdags: Ladda med en Jackie Chan-film, du vet aldrig vad morgondagen kan bringa…


Om författaren

Författare:
David Rehaag

Om artikeln

Publicerad: 03 jun 2009 11:18

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: