sourze.se

Arbetslöshet bland unga - inget att oroa sig för

"Ungdomen kan gott vänta och har stort tålamod. Snart säckar de stressande och övertidsarbetande föräldrarna ihop bakom ratten. Och då får barnen ärva både jobb och en större förmögenhet."

Ungdomen har tid och tålamod att vänta på att de stressande och övertidsarbetande föräldrarna ska säcka ihop och lämna efter sig både jobb och kosing.

Det finns folk som påstår att det Sverige befinner sig i ekonomisk kris. Ja, att det till och med är depression. En del drar sig inte för att jämföra med hur vi hade det under 30-talet. De som gör det borde man sätta ner i Sala silvergruva, där de som straff kan roa sig med att hacka fram blymalm i tre veckor. Utan lön.

Det råder verkligen ingen kris i Sverige. Möjligen är vi tillbaka på 2004 års nivå. Men den nivån är ju hög jämfört med hur många andra länder har det. Här har vi det hur bra som helst. Jag var ute på stan på förmiddagen och jag mötte inte en enda utmärglad person. Det finns ingen anledning att pladdra om vargavinter och skitår. Visserligen är det fler som slipper arbeta numera. Men det måste anses vara positiv utveckling. Om vi nu får sju magra år så har vi hunnit samla i ladorna i över 50 år. Så vi klarar oss fint.

Att det skulle vara kris i Sverige är nåt som gammelmedia kokat ihop och nu håller på att älta för att göra sig märkvärdiga och få folk att tro att de är experter på ekonomi. Och det där med arbetslösheten bland ungdomarna är också bara skitsnack. Ungdomen kan gott vänta och har stort tålamod. Snart säckar de stressande och övertidsarbetande föräldrarna ihop bakom ratten. Och då får barnen ärva både jobb och en större förmögenhet. Det kommer att gå som på räls för ungdomen i framtiden. 40-talister som jobbar är snart ett minne blott. Och sen är det kört även för 50-talisterna.

Den här krisen har haft en mycket positiv effekt. Det hejdlösa slöseriet har fått sig en välbehövlig knäck. Nu gäller det att se till att tillväxtfanatikerna inte sticker fram sina fula trynen igen. Dessvärre kan man nog befara att de är alldeles för många, så världen lär spåra ur fler gånger i framtiden.


Om författaren

Författare:
Lennart Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 14 maj 2009 14:34

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: