sourze.se

Dags att ge offer en ursäkt

Nu, år 2009, har forskare kommit fram till att samhället har svårt att stoppa gärningsmän från att begå brott. De anser att ansvaret ska läggas på gärningsmännen och inte på offren.

Jag har under ett decennium kämpat för att få samhället att se offers problem. Nu först börjar samhället att få upp ögonen för offers helvete.

När jag hörde detta på radio i morse 7 maj 2009 så blev jag både glad och förbannad. Sedan läste jag en artikel i ämnet på en nyhetssida och röstade i en läsarundersökning för att lagen skulle förändras så att gärningsmannen ska ta ansvaret för sitt brott och bevisa sin oskuld. Jasidan fick 100 av rösterna.

Jag tycker samhället ska veta att det finns väldigt lite hjälp för offer att få. Det är lätt att prata och ha åsikter. Men vem har verktyg att verkligen hjälpa offer? Visste ni att när Landsting och juridiska myndigheter gör fel så hemligstämplas materialet? Visste ni du som offer måste ta med dig polisförhör för att bli betrodd när du ska söka hjälp hos till exempel Landstinget?
Viste ni att många som är utbildade att hjälpa offer tycker att offren är så "starka" att de kan klara sig själva? Då slipper de göra jobbet, de slipper ta hand om problemet.

Så offer bär på allt själva, och de måste försörja sig själv i sina värsta ögonblick.

Det är lätt att säga vad man ska göra, vad man tycker ska förändras. Men varför ska man ändra lagen när de flesta människor inte vill leva som de lär!? Denna lag är bra, men jag tror inte på den förrän jag ser att den fungerar i verkligheten.

Fråga er: Varför kommer detta lagförslag just nu?

Samhället erkänner att de har svårt att stoppa gärningsmän från att våldta. Har inte samhällets medborgare blivit förda bakom ljuset?! Då har offer haft rätt under många år, något som samhället under lång tid inte velat erkänna! Media har ignorerat detta för att de är mer intresserade av våldsex och gärningsmän, eftersom det säljer.

Är det inte dags att ge offer en ursäkt och ersättning för samhällets svek?


Om författaren

Författare:
Perla L

Om artikeln

Publicerad: 11 maj 2009 09:17

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: