sourze.se

Ingen kvinna som stadsminister än på ett tag

"Nej det är inget krut och ingen självständighet i den kvinnliga valmanskåren. De skulle hellre rösta fram Jimmie Åkesson som statsminister än Mona Sahlin."

Jag har länge trott och hoppats på att vi skulle få en en kvinna till statsminister i Sverige och därmed ett mjukare samhälle. Men det tror jag inte längre. Det är kört, som Sören Holmberg sa. Det kommer inte att inträffa de närmaste 100 åren.

I Sverige fick kvinnorna formellt rösträtt 1921. Men i verkligheten är det inte mycket bevänt med den rösträtten. Kvinnorna har inte använt sin makt att förändra samhället. Skälet till det är att kvinnorna uppträtt som valboskap, helt osjälvständiga. Majoriteten av de kvinnliga väljarna är helt enkelt karltokiga. De kan inte tänka sig att rösta fram en kvinnlig statsminister. Nej, de vill ha en karl med hår på bröstet, som Fredrik den store till exempel. Och Göran Hägglund och Anders Borg är ena riktiga tjejtjusare och det betyder mer än vad de står för. Så karlarna här i världen kan fortsätta att kriga, förstöra miljon och rasera ekonomierna utan att kvinnorna bryr sig det minsta.

Det händer ibland att kvinnor kommer till makten i en del länder, men de är i regel riktiga ragator och värre än karlarna, såna som Margaret Thatcher i England och Tzipi Livni i Israel. De gjorde sannerligen inte reklam för kvinnomakt. De kvinnor som kommer i maktposition i Sverige sitter i regel där utan reell makt. I kulisserna härjar karlarna och spelar sitt spel. Vad som händer i LO och S-partiet just nu är mycket intressant. De halvdanska skånskorna är inte heller nåt för nollåttan Sahlin att stödja sig på. De idkar krypskytte hela tiden.

Nej det är inget krut och ingen självständighet i den kvinnliga valmanskåren. De skulle hellre rösta fram Jimmie Åkesson som statsminister än Mona Sahlin. Det är helt obegripligt. 2010 års val i Sverige kommer att bjuda på en mycket intressant och smaklig soppa. Man kan ju hoppas på det bästa men inte ta utgången för allvarligt. Framtiden kommer ändå att bjuda på ännu mer dramatik. Det är snart slut med det lugna lunket här i Sverige. Sverigedemokraterna kommer att få en allt mer framträdande plats. Och det beror mycket på att kvinnorna här i landet är ena riktiga mähän som inte säger ifrån.


Om författaren

Författare:
Lennart Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 07 apr 2009 15:21

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: