sourze.se
Artikelbild

Gammelmedia incestuös och odemokratisk

"Demokratin i Sverige ägs av cirka 200 personer, fler är de inte. Men de behöver inte vara fler, det märks att det går utmärkt att lura skjortan av svensken i alla fall."

I vårt samhälle går människor än idag omkring och tror att vi lever i en demokrati. Detta baseras på att vi får tala om vad vi vill och tycka om vad vi vill. Så lång är det rätt. Men sedan har vi Sveriges mediala verkstad. Hur många vet hur klistrig den är egentligen?

Vem är gift med vem, vem pippar till vänster och till höger, vem knarkar och vem åker dit för det? Alla som bara lyssnar på svensk radio och inte läser tidningen, får veta lite. De som läser tidningar och lyssnar på radio får reda på ytterligare lite till. Den som tittar på TV, lyssnar på radio och läser tidningar är bättre skodd, men den som har dator och kan surfa runt på bloggar och nättidningar som till exempel Sourze får reda på väldigt mycket mer.

Men detta är en generationsfråga. De flesta över 60 år har inte kunskapen eller ens intresset. De är vana vid gammelmedia och tycker inte att nätet ger något mer. Därför har fortfarande gammelmedia stor makt, alltför stor för att det ska fungera bra demokratiskt. Men om tjugo år kommer samhället se helt annorlunda ut. Blir det bra? Tja, inte vet jag, men annorlunda, det är jag säker på.

Hur många visste till exempel att Ingrid Carlberg som fick guldspaden för sin bok Pillret är gift med sossarnas köttberg alias Per Nuder? Eller att Amelia Adamo snart är skild från Torbjörn Larsson, som är styrelseordförande i TV4 och på Expressen? Torbjörn Larsson var tidigare chefredaktör på Aftonbladet mellan 1987 och 1997, det var då han träffade Amelia. Sa jag förresten att Torbjörn Larsson sitter i Piratförlagets styrelse? Jodå, det gör han... och han är också chefredaktör för Dagens Nyheter.

Om vi ska dra ihop snöret kring svensk riksmedia så har de flesta sina humhums i samma mörka hål. Detta gör att deras kontaktnät sträcker sig ända upp i LO-borgen och till riksdagspolitiker. Låter kanske otroligt i mångas öron, och det hade det gjort i mina också för tre år sedan. Men nu efter att jag haft mitt förlag i tre år har jag fått reda på så ofattbart mycket att nästa deckare ska handla om förlagsbranschen. Vilka jag ska mörda? Hahahah!

Wanja Lundby-Wedin låtsas som om att hon blivit lurad. Vadå? Kan inte Wanja läsa? AMF som gjorde mördande reklam med slogan "Mer att leva för", borde byta till "Lite mindre att leva av", det skulle kännas mer rätt.

En styrelse är ALLTID ansvarig för vad som skrivs på, utan undantag. Har man skrivit på är man ansvarig, punkt slut! Och har man inte läst och förstått och ändå skriver på är man en idiot, och vi kan inte ha idioter som LO-ordförande, det är ju glasklart.

Helle Klein nämnde inte heller sin fallskärm och sin horribla lön på 140 000 kronor i månaden plus fri bil när hon försvarade sin Wanja och inte heller berättade hon att LO äger hälften av Aftonbladet där Helle Klein arbetar. Kanske onödig information? Sedan sätts det av 49 000 kronor i månaden till Helle Kleins pension. Jahaja!

Nej, demokratin i Sverige ägs av cirka 200 personer, fler är de inte. Men de behöver inte vara fler, det märks att det går utmärkt att lura skjortan av svensken i alla fall.

Vad sägs om att starta en kennel? Vilken ras? Pudlar vore en bra start!


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 31 mar 2009 09:37

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: