sourze.se

Mats Svegfors pratar smörja

"Om bloggaren Sara börjar blogga när hon är 15 år och håller på med det tills dess hon fyller 93 år, så anser jag inte att hennes samlade skrivansträngningar är rena smörjan."

Sveriges Radio har fått en ny chef, Mats Svegfors. Han är en person som tycker om att lufta sina åsikter. Men ibland borde han hålla dem för sig själv. Han har tydligen läst några bloggar och hans omdöme om dem är att de är rena smörjan. Han och många andra med honom må tycka att 95 av alla bloggar är bara skit och smörja. Men det har ingen betydelse vad de tycker. Det enda som betyder något är vad 340 000 bloggare tycker. Om bloggaren Sara börjar blogga när hon är 15 år och skriver varje dag tills dess att hon fyller 93 år så anser inte jag att hennes samlade skrivansträngningar är rena smörjan.

Kerstin Strandberg har skrivit en bok med den underbara titeln ”Skriv Kerstin skriv!” Och det gäller för alla bloggare: skriv, skriv! Jag må tycka att det jag skrev i går kanske inte var nåt storslaget. Men nu är det en ny dag och jag kan skriva ner nya ord, nya meningar och nya tankar. Och det har inte nån större betydelse om nån läser vad jag skriver. Att skriva av lust är vad som gäller. Jag läser just om Carsten Jensen som klagar över att det ges ut så ofantligt många böcker i Danmark och han förstår inte varför de trycks och varför någon ska läsa dem. Det är ett problem som en bloggare inte behöver tänka på. 340 000 bloggar tar inte så stor plats. Det gör däremot 340 000 böcker.

Byråkraten Svegfors har missat en sak här livet. Han har inte upptäckt att livet och verkligheten är helt absurda. I dessa tider, när man kan skåda Västerlandets ekonomiska nedgång eller möjligen undergång, är detta mer än nånsin en realitet. De ekonomiska makthavarna av bägge könen gör allt för att skylla i från sig. De har inte en aning om nånting. Men resultatet blir att 15 000 människor här i Sverige friställs varje månad. Om dessa 15 000 arbetslösa börjar blogga så är deras dagliga rapporter ingen smörja, utan den bistra verkligheten. Det borde herr Svegfors ägna en tanke åt.


Om författaren

Författare:
Lennart Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 27 mar 2009 09:48

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: