sourze.se

Nu tar kvinnorna över i Sverige

"Det bästa är väl att sätta ut så många män som möjligt i skogen. Där kan de sitta på pass hela dagarna med sin knallbössa, en termos med kaffe, några smörgåsar och en dosa snus. Där gör de minst skada."

Nu händer det saker i det svenska samhället. Kvinnorna rycker fram på bred front. Snart har vi en drottning som är högsta hönset i landet. Och det är bara en tidsfråga innan vi har en kvinnlig statsminister. I regeringen är det i stort sett lika många kvinnor som män. Vi får allt fler kvinnliga ambassadörer. Inom statsförvaltningen ökar andelen kvinnor hela tiden. Jag vet inte hur många kvinnliga generaldirektörer det finns, men många är de. Till och med inom ekonomin och bankväsendet ökar antalet kvinnor på höga poster. Att det är en kvinna som är i högsta ledningen på SEB är mycket anmärkningsvärt

Det lönar sig verkligen att satsa på kvinnor. Inom universiteten och högskolorna finns det fler kvinnliga än manliga studenter. Och det kommer att få stor betydelse för framtiden. Det ger bättre utdelning att satsa på kvinnor. Männen har nu upptäckt att de inte är tillvarons medelpunkt. Krisen i världsekonomin är ett resultat av manliga beslutsfattare. Det är männen som kört ekonomin i botten, förgiftat miljön och startat alla krig.

Då kan man fråga sig vad männen har för framtid? Knappast någon. Värst är det för unga män som saknar utbildning. De har också ett dåligt läge på äktenskapsmarknaden och det är ju inte så bra för deras redan dåliga självförtroende. Mycket av det som männen är bra på kan ersättas med robotar. Kvinnorna är bättre på att anpassa sig. Männen är ju programmerade för de militära uppgifterna. Men nu för tiden är det dålig efterfrågan på krig. Dessutom har kvinnorna trängs sig in bland de krigiska gossarna, så snart är det bara kvinnliga soldater kvar. Och det verkar positivt och trevligt. Sedan länge finns det kvinnliga präster och biskopar. Det är också en tidsfråga innan vi får den första kvinnliga ärkebiskopen. Manliga präster är en utdöende art. Så fort kvinnor kommer in i en sektor av samhällslivet så tappar männen självförtroendet.

I människans historia är det mannen som är jägaren och krigaren. Och det är i den världen som männen hör hemma även i nutiden. Männen tycker fortfarande om att jaga och döda. De flesta morden begås ju av män. Det bästa är väl att sätta ut så många män som möjligt i skogen. Där kan de sitta på pass hela dagarna med sin knallbössa, en termos med kaffe, några smörgåsar och en dosa snus. Där gör de minst skada.


Om författaren

Författare:
Lennart Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 03 mar 2009 11:11

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: