sourze.se
Artikelbild

Melodifestivalen 2009: Malena Ernman var bäst

Det finns ingen som helst tvekan om att kvällens bästa bidrag var "La Voix" med Malena Ernman, som om hon lyckas slå E.M.D. i Globen, kan komma att vinna årets svenska Melodifestival och representera Sverige i Moskva.

Med undantag av Sarah Dawn Finers "Moving on" var resten av kvällens deltävling ganska trist. Jag begriper mig inte på allt ståhej kring Agnes. Hon är en hyfsad sångerska och låten "Love, Love, Love" är en modern poplåt skriven av veteran pop producenten Anders Hansson. Men tyvärr fick jag inte någon som helst gåshud av den. Snarare blev jag irriterad över att det bidraget och det andra värdelösa bidraget "Higher" med Star Pilots kom så långt som att den ena skulle till Globen och den andra till Andra chansen. Om någon av dem hade hamnat i duell mot Sarah Dawn Finer hade de fått backa och tacka för kaffet. Två mediokra bidrag till en duell betyder att svenska folket blivit ännu sämre på att rösta än vad det varit tidigare.

Jag tyckte att Susanne Alfvengrens låt var ganska hyfsad, men man behöver bara ta en titt på henne - hon har ju blivit tant och festen är över. Det blir ingen comeback, tyvärr. Anna Sahlene och Maria Haukaas Storeng hade en ganska hyfsat låt, men har inte Sahlene blivit lite "B" i Eurovision sammanhang? Hon bör ändra karriärsinriktning. Haukaas Storeng såg ut som en reklam för bröstförstorning - sorry tjejer - det blev inte bra. Thorleifs låt kommer att bli en dansbandshit och det ska de vara tacksamma för. I Sverige är det alltför ofta taget för givet att långtidsetablerade dansband ska vinna tävlingar - men Herregud de har ju hållt på sedan början på 70-talet och i dag är det 2009!

Next 3 bör man inte ens kommentera förutom att säga "Va’ fan hade dessa i Melodifestivalen att göra?"

Men nu till Sarah Dawn Finer. Ärligt talat så blev jag riktigt förbannad när jag såg att hon skulle duellera mot Malena Ernman. Genom att ställa de två starkaste bidragen mot varandra förlorade man en av dem till Andra Chansen. Det var korkat gjort Christer Björkman! Sarah fick nöja sig med den internationella juryns röst och jag tror att vi kan se fram emot att se henne i finalen i Globen. Låten var kanon och det var också Sarah Dawn, en av landets finaste sångerskor.

Och så till min absoluta favorit: Malena Ernman är inte så känd för den populärmusiksälskande allmänheten, för hon är operasångerska. Hon är en av våra operavärldsstjärnor och den här låten "La Voix" är så förbaskad bra att om vi svenskar är smarta nog att skicka i väg Malena till Moskva är det min övertygelse att Sverige kommer att hamna högst i den internationella finalen. Jag hon kan till och med vinna med den här låten. Lycka till i Globen Malena - men du har två tuffa konkurrenter, nämligen E.M.D. och Sarah Dawn Finer - för jag är övertygad om att hon kommer dit också.


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 01 mar 2009 00:09

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: