sourze.se

Fotboll: Gör som Ryssland!

"En klubb får ha x antal utländska spelare i truppen, men endast 7 får vara med i matchtruppen. Därför väljer många ryska klubbar att satsa på sin egna akademi, och vi ser ju hur Ryssland har exploderat i fotbollen..."

Inter kommer troligtvis att vinna även årets upplaga av Serie A om inget mirakel sker. Om Inter vinner så är det ett tydligt tecken på att den italienska fotbollen går åt fel håll. För många trodde väl när Juventus blev fälld för fyra säsonger sedan, att det var slut på allt fusk i ligan. Sanningen är att Inter hade ett finger med i spelet, till exempel sköttes rättegången av en stor aktieägare i Inter och avlyssningen från Moggis mobil skedde av Telecom, vars VD också är en stor aktieägare i Inter. Efter att Juventus hade blivit dömda fick Inter ligaguldet som var början till deras överlägsenhet. Man snodde åt sig spelare från Juventus, bland andra Zlatan Ibrahimovic, och kunde säsongen efter lätt inkassera ännu ett ligaguld på grund av bristen på tillräckligt hårt motstånd. Roma var på uppgång men var underlägsna dom nya mästarna.

Förra årets säsong var mycket kontroversiell, då Inter rentav gavs ligaguldet efter flera straffmål i slutminuterna. Jag minns speciellt matchen Inter-Parma. Vid ställningen 1-2 till Parma gav domaren Gervasoni en mycket omdiskuterad straff till Inter som Zlatan tryckte in i 89e minuten, därefter fick man sex minuters tillägg och lyckades få in 3-2 i 94e minuten av samme Zlatan. Även mot Roma i seriefinal förra året fick Milano-laget fyra minuters tillägg och fick med sig 1-1.

Medan tittlarna har ramlat in i Serie A har man byggt upp ett lag fullt av utländska spelare. Internazionale har verkligen blivit internationellt, man har till exempel mer brasilianare än italienare i truppen. Ska detta verkligen vara bra för italien som land? Jag menar, är det inte mer värt att satsa på unga talangfulla italienare som skulle göra vad som helst för att ens få vara i närheten av Inters ungdomsakademi, istället för att värva in Quaresma för 250 miljoner svenska kronor, när de ändå knappt gjorde en match i A-laget? Materazzi, Toldo, Santon och Balotelli är de som kan försvara den grön-vit-röda kulturen i Inter. Nu när hela Premier League är vad Inter är på väg att slutföra, är det väl dags att sätta in nya strikta regler om vi vill behålla fotbollen som den ska vara? En nation som har gjort något för detta är Ryssland, som har vad jag tycker är en perfekt regel: En klubb får ha x antal utländska spelare i truppen, men endast 7 får vara med i matchtruppen. Därför väljer många ryska klubbar att satsa på sin egna akademi, och vi ser ju hur Ryssland har exploderat i fotbollen. Efter sommarens EM är de numer en mycket respekterad fotbollsnation. Så följ mitt råd och gör som Ryssland.


Om författaren

Författare:
Dino Federico

Om artikeln

Publicerad: 28 feb 2009 14:41

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: