sourze.se
Artikelbild

Oldsberg kliver av tåget

"Under pågående sändning av Fredrik Skavlans program i SVT proklamerar Ingvar Oldsberg att han stiger av tåget, kanske till förmån för någon annan. Oldsberg med sin bisittare har under 19 år skapat TV-historia med enorma tittarsiffror."

Under pågående sändning av Fredrik Skavlans program i SVT proklamerar Ingvar Oldsberg att han stiger av tåget, kanske till förmån för någon annan. Oldsberg med sin bisittare har under 19 år skapat TV-historia med enorma tittarsiffror. Grundreceptet är lite av "Helan och Halvan". En starkt dominerande figur som har full kontroll över allting, samt en domare som ofta tappar koncentrationen och pratar om något helt annat. Björn Hellberg pratar om tennis eller deckare men ingen vet varför. Det är rätt komiskt. Oldsberg kallar sig konduktör men är ju egentligen tågbefälhavare. Domaren är korta stunder verkligen domare, men Oldsberg hoppar ofta in och fastställer resultatet. Ja det är verkligen ganska roligt.

Från början fick vi verkligen bara åka tåg med duon. Men efterhand har det blivit mycket bilfärder och en och annan båttur. Denna förnyelse av programidén har givetvis gjort programmet intressantare.

Oldsberg har satsat mycket på musikalisk underhållning genom stor orkester och kända sångsolister som Louise Hoffsten. Detta har givetvis uppskattats av en allt större publik.

Jag vet inte hur uttagningen av de tävlande går till men uppenbart har han sökt kunniga och intressanta personer från skilda områden. Nästan alla deltagarna har varit väl kända för att ha varit jättebra på något helt annat. Det har ju inneburit att några varit rätt tysta i burarna. Specialisterna har inte haft nog allmänbildning för att klara pressen i "dressinen".

Men detta är ju något av huvudpoängen i "På spåret". Tänk vad mycket kunnigare vi soffsittare har varit på fredagskvällarna jämfört med dem som plågats i "Första klass". Vilken skön känsla att vara kunnigare än allas vår Lisa Syrén. Vi har kunnat retas på oborstat uppträdande. Fula ord har fått vissa att slå ner blicken. Har inte vissa poäng rent av varit orättvisa? Har detta varit en riktig tävling eller främst ett underhållningsprogram? Jag vet att diskussionen gått het i sofforna på dessa teman. Ja då har verkligen en programidé lyckats.

Vem ska nu ta över undrades det över i går kväll? Jag tror att det bästa vore att låta tåget stå still i några år tills dess att någon självklar duo träder fram. Det är väl ingen tvekan om att Oldsberg kommer att lyckas bra med nystarten av "Här har du ditt Liv". Detta är SVT när det är som bäst!


Om författaren

Författare:
Jan Brunnegård

Om artikeln

Publicerad: 23 feb 2009 13:05

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: